Kyrkoherde från Tjörn död efter drunkningsolycka

Tjörns kyrkoherde Johan Ernstson har dött efter en drunkningsolycka i Linsell i Hälsingland. Olyckan inträffade i fredags.
– Han var en person som alltid var där för en, med självklarhet, säger kollegan Malin Ringfelter.

ANNONS
|

Det var i fredags kväll som Johan Ernstson, kyrkoherde i Tjörns pastorat, omkom i en drunkningsolycka. Detta i samband med att han och en man i 45-årsåldern fiskade.

Larmet om att två män hamnat i vattnet strax norr om orten Linsell i Härjedalen kom vid 20-tiden under fredagskvällen. Johan Ernstson påträffades vid polisens ankomst och kunde senare konstateras avliden.

Inga brottsmisstankar

Mannen i 45-årsåldern var under helgen fortsatt försvunnen men hittades död vid 19-tiden på söndagskvällen. Detta efter en stor sökinsats med helikopter och dykarlag.

Båda männens anhöriga är underrättade. Inga brottsmisstankar finns.

Under söndagen bekräftade Svenska kyrkan på Tjörn dödsfallet och under dagen vajade flaggorna på halv stång vid kyrkorna på ön.

ANNONS

”Johan fanns med i många olika sammanhang och det kommer bli möjligt även för allmänheten att mötas och dela sorgen. Hur och när detta kommer att ske, ber vi att få återkomma till.”, skriver Svenska Kyrkan Tjörn på sin hemsida.

Johan Ernstson blev 61 år gammal.
Johan Ernstson blev 61 år gammal. Bild: Tina Augustsson

GP har talat med prästen Malin Ringfelter, som är kollega med Johan Ernstson.

– Vi är alla självklart omskakade av Johans bortgång. Under måndagen har vi främst arbetat med personalomsorg.

Hur var Johan som kollega och medmänniska?

– Johan var en person som inte bara var viktig för kyrkan, utan han har varit en stor personlighet i många delar. Framför allt här på Tjörn, men också i Sverige.

– Han var en person som alltid var där för en, med självklarhet.

Johan Ernstson blev 61 år gammal.

ANNONS