Lastbil blockerar vägen på E6

Under onsdagsmorgonen körde en lastbil in i mitträcket på E6 norr om Jörlanda. Vägen var under flera timmar avstängd i norrgående riktning men har nu öppnat upp igen. Trafikverket varnar dock för köbildningar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Strax innan klockan 08 på onsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med en lastbil på E6 i norrgående riktning, norr om Jörlanda.

Räddningstjänst är på väg till platsen och enligt uppgifter ska lastbilen stå mot mitträcket i vänster körfält.

– Det är en trailer som just nu blockerar en fil i norrgående riktning, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten, som vid 8-tiden var kvar, är det halt på platsen och trafiken står enligt P4 Göteborg just nu helt stilla i norrgående riktning.

– Däremot ska lastbilen vara i okörbart skick och kommer att behöva bärgas sedan dieseltanken sprungit läck, uppgav Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal vid nio-tiden.

ANNONS

Strax före klockan halv tolv meddelade Fredrik Svedemyr att polisen varit på plats och skrivit en anmälan om trafikolycka, utan misstanke om brott.

Föraren ska ha klarat sig utan personskador.

Vägen öppen – men stor risk för köer

Trafiken leddes om via Jörlanda och Stora Höga men en del köer skapades vid olycksplatsen under räddningsarbetet. Vid 14.30-tiden var lastbilen bärgad från platsen, men vägen var fortsatt avstängd för sanering. Strax före klockan 16 kunde vägen öppnas upp igen.

– Allting är klart, inget är längre kvar på vägen som nu är farbar, säger Johan Bodin på Trafikverkets kundservice till tidningen.

Beskedet om att vägen är farbar kommer dock med en liten reservation.

– Man får räkna med efterföljande köer på platsen. Man ska inte ge sig ut på den delen av sträckan om man inte behöver, upplyser Johan Bodin trafikanterna.

ANNONS