Lennart och Helena bor i Sveriges mysigaste hem

Sveriges mysigaste hem korades i början på november och det gemytligaste hushållet visade sig tillhöra Helena och Lennart Specht utanför Trollhättan.
– Ett hem ska kännas levande och inte som ett showroom, säger Helena.

ANNONS

I våras anmälde sig Helena Specht och hennes man Lennart för första gången till tidningen Villalivets tävling om Sveriges mysigaste hem.

– Jag har följt tävlingen flera år och är väldigt intresserad av heminredning och trädgård, så vi skickade in en ansökan på vinst och förlust, säger Helena Specht.

LÄS MER:Sex hus tävlar om årets byggnadspris – se bilderna här

I slutet på oktober korades vinnaren av de runt 1 300 inkomna bidragen och Helena och Lennarts hem i Sjuntorp utanför Trollhättan korades till Sveriges mysigaste.

”Jag trodde att det var ett skämt”

– Jag trodde att det var ett skämt först, jag förstod inte riktigt, men det var ju jätteroligt så klart, säger Helena.

I vinstpotten låg ett presentkort på Mio värde 50 000 kronor och en ångdusch.

ANNONS

– Presentkortet ska mina döttrar få dela på, min yngsta har precis köpt en fyra och min äldsta ett hus som måste fyllas upp, så det passar perfekt, konstaterar hon.

Helena och Lennart har bott i huset sedan 2019 och tidigare har de bott i två olika lägenheter tillsammans. Den mörka stilen är något som hängt med som en röd tråd i varje hem de haft.

”Vi har gått all in med mörka väggar och tapeter”

– I Sverige är det så ljust och skandinaviskt men vi har gått all in med mörka väggar och tapeter, säger hon och fortsätter:

– Ett hem ska kännas levande och inte som ett showroom, man bor ju där för sin egen skull och inreder för sig själv.

Helena och Lennart fungerar som ett team när det kommer till inredning, och för det mesta tycker de väldigt lika. I deras hem syns inga vita möbler, i stället jobbar de med dämpade naturfärger, belysning som går att dimra och mycket textiler och tjocka gardiner.

– Vi är väldigt kreativa och konstnärliga båda två och det är roligt när man jobbar tillsammans, det är inte någon kamp som man hör att andra har, det blir ingen skilsmässa när vi inreder, skrattar Helena.

Vart får du inspirationen ifrån?

ANNONS

– Jag har fått mycket inspiration från Instagram och det var det som gjorde att man vågade testa lite. Sen kändes väldigt viktigt att det ska vara varmt och mysigt, det har alltid varit en central del, säger hon och fortsätter:

– Det ska kännas mysigt när man är hemma.

Härnäst planerar Helena att ställa upp i en trädgårdstävling.

– Vi håller på i trädgården mycket just nu, och det var lite därför vi köpte huset, det är liksom det stora och roliga, så det hade varit väldigt roligt med en trädgårdstävling.

ANNONS