Missing People behöver frivilliga som kan ställa upp i sökandet efter den försvunne 82-åringen.
Missing People behöver frivilliga som kan ställa upp i sökandet efter den försvunne 82-åringen. Bild: Missing People

Missing People med i sök efter försvunnen man

Sökorganisationen Missing People har fått klartecken från polisen att hjälpa till i sökandet efter den 82-årige Stenungsundsbo som varit försvunnen sedan tisdagseftermiddagen. Organisationen har upprättat sin samlingsplats i kulturhuset Fregatten och behöver nu frivilliga som kan hjälpa till.

ANNONS
|

Polis finns sedan tisdagen på plats för att söka efter en 82-årige man som försvann i centrala Stenungsund. Hemvärnet är också med och nu väntas förstärkning från Missing People som avser att gå ut med upprop till frivilliga att vara med i sökandet.

– Vi är på plats i kulturhuset Fregatten och förbereder för sökinsatsen som börjar klockan 15.30 i dag. Vår jour är just nu på gång med att skicka ut sms till alla som anmält sig som frivilliga, säger Christer Nordqvist, verksamhetsledare för Missing People Göteborg.

LÄS MER: Man i 80-årsåldern anmäld försvunnen

Pratat med affärsinnehavare

Enligt Josefina Karlsson, räddningsledare vid polisregion Väst, som är på plats i den upprättade sambandscentralen i Sif-gården har sökande pågått hela natten.

ANNONS
Josefina Karlsson, räddningsledare vid polisregion Väst.
Josefina Karlsson, räddningsledare vid polisregion Väst. Bild: Annika Sahlin Ottosson

– Mannen försvann från centrala delarna av Stenungsund, där var han med sin fru men försvann från bilen, varefter hon inte kunde hitta honom. Då började vi leta med polispatruller i området. Dels har vi pratat med samtliga affärsinnehavare innan affärerna stängde, dels har letande fortsatt under hela natten. Vi har också fått ut hans bild och signalement på sociala medier och i vanliga medier så alla ska kunna hålla utsikt efter honom.

Sökt med värmekamera

Polisen, som har patruller på plats från Södra Fyrbodal och Göteborg, hade fram tills lunchtid sökt med hundpatrull och drönare.

– Vi har använt hund och UAS (drönare) med värme- och mörkerkamera. Helikopter gick det på grund av vädret inte att använda under natten och de har inte kunnat lyfta under morgonen heller, men nu ser det något bättre ut och då kommer vi använda oss av det också, säger Josefina Karlsson.

Hon bekräftar också att Missing People fått klartecken att deltaga i sökandet.

– De har redan hört av sig så de är välkomna hit och de kommer att komma. De kommer så fort de får ihop folk.

ANNONS