Misstänkt rån i Strömstad – tre häktade

Tre män misstänks för delaktighet i ett rån utanför Strömstad i slutet av april. De har nu häktats av Uddevalla tingsrätt, sedan en greps av vittnen när han försökte fly från platsen.

ANNONS
|

Rånet ska ha skett vid 17-tiden den 24 april, på en adress i utkanten av Strömstad. Då larmades polis till platsen, sedan ett vittne som sett att en person blivit överfallen av två andra slagit larm.

– Anmälaren hör rop och skrik och ser två personer, en med en taser (elchockvapen, reds. anm.), berättar Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Exakt vad det är som hänt på adressen är oklart, men det ska ha funnits flera personer i närheten som ingrep mot gärningsmännen som försökte lämna platsen.

– Några personer hinner ikapp en av gärningsmännen och gör ett envarsgripande, polis kommer sedan och tar över gripandet. Person nummer två kommer undan, säger Ulla Brehm.

ANNONS

I samband med gripandet ska polisen ha tagit elchockvapnet i beslag.

Vill inte säga något

Den gripne är en 29-årig man, han häktas några dagar senare. Samtidigt anhölls två andra män, båda i 30-årsåldern, i sin frånvaro. Den ene är misstänkt för rån och den andre för medhjälp till rån. De greps på Valborgsmässoafton och i tisdags häktades de vid Uddevalla tingsrätt.

Vad som ska ha stulits, om offret skadats eller andra omständigheter kring händelsen är i nuläget oklara. Från åklagares sida är det locket på.

– Det är så himla färskt det här, jag vill inte säga nånting, säger åklagare Alexandra Östberg Giraldo.

Åtal ska vara väckt den 10 maj.

ANNONS