Sjöräddningssällskapet fick under tisdagen undsätta en man som kört vilse med sin motorbåt i snöyran. Arkivbild.
Sjöräddningssällskapet fick under tisdagen undsätta en man som kört vilse med sin motorbåt i snöyran. Arkivbild. Bild: Christian Tisell

Motorbåt körde vilse i snön

Under tisdagsmorgonen körde en man i en motorbåt vilse i snöovädret utanför Tjörn. En stor räddningsinsats sattes in för att hitta mannen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under morgonen körde en person i en motorbåt vilse i snöovädret, vilket Nyheter STO var först med att rapportera om. Händelsen inträffade utanför Tjörn.

Vid 08-tiden larmades två båtar från Sjöräddningssällskapet i Skärhamn, en lotsbåt från Marstrand och en räddningshelikopter sedan en motorbåt kört vilse.

– Han visste inte vart han var och hade hamnat i ett utsatt läge, säger Emma Nykvist, sjöräddningsledare vid Sjö- och flygledningscentralen.

Det var mannens kollegor som larmade om händelsen efter att mannen ringt dem och sagt att han var vilse.

Efter en timmes sökande hittades mannen vid 09-tiden. Han hade då varit ute och kört i två timmar.

ANNONS

– Han var lite frusen men vid gott mod när han hittades, säger Emma Nykvist.

Mannen befann sig söder om Härön när han hittades, ett par kilometer från sin planerade rutt. Mannen fick följa med Sjöräddningssällskapet till Skärhamn.

Polisen är inte involverade i ärendet.

LÄS MER: Direktrapportering om snöovädret i Bohuslän

ANNONS