Nevs, Trollhättan
Nevs, Trollhättan Bild: Anders Ylander

Nevs förbereder för permitteringar

På fredagseftermiddagen meddelade Nevs att de kommer permittera personal i Trollhättan för en tid framöver.
– Det gäller att tänka långsiktigt, säger Nevs mediaansvarige Xiaodi Cai.

ANNONS
|

Den aktuella permitteringsperioden är mellan den 14 april och den 30 juni. Cirka 400 anställda beräknas beröras och beroende på efterfrågan kommer de arbeta 40 respektive 60 procent av ordinarie arbetstid.

– Ja det stämmer att vi kommer behöva permittera anställa. Det här är en av många åtgärder för att skydda och kunna behålla våra anställda, säger Xiaodi Cai.

Redan i mars började Nevs göra åtgärder för att bemöta de omställningar som covid-19 fört med sig. Då såg de över sina konsulter, med undantag för de som arbetar med affärskritiska leveranser.

– Alla påverkas av coronaviruset, så även vi, och vi gör det vi kan för att anpassa oss efter påfrestningarna nu. I första hand tänker vi på vår personal och vår långsiktiga verksamhet. Vi vill inte behöva säga upp någon, säger Xiaodi Cai.

ANNONS

Berör alla avdelningar

Permitteringarna gäller hela företaget och alla avdelningar. Xiaodi Cai säger att Nevs just nu ser över vilka arbetsuppgifter de kan prioritera bort tillfälligt. Kvar blir de som behövs för att kunna leverera i tid.

Vidare säger hon att Nevs i nuläget inte vet exakt vad som händer efter den satta permitteringsperioden.

– Vi har satt permitteringarna till den 30 juni. Vi kommer att följa utvecklingen noggrant och planera därefter.

ANNONS