In över land förväntas måttlig vind, men ska man ut på havet väntas friska vindar på Skagerrak.
In över land förväntas måttlig vind, men ska man ut på havet väntas friska vindar på Skagerrak.

Norskt lågtryck ger ostadigt väder i Bohuslän – då finns bäst solchanser

Skurar, måttlig till frisk vind och tendenser till åska. Väderleken i Bohuslän ser ut att bli ostadig när industrisemestern lider mot sitt slut, men helgen ser ut att kunna bjuda på sol och uppehåll.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ett relativt djupt lågtryck över norska havet ser ut att resultera i ett ostadigt bohuslänskt väderläge under industrisemesterns sista vecka.

– Det ostadiga vädret gäller landet i stort, och under onsdagen får vi räkna med ganska så mycket moln och tidvis skurar, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

SMHI lägger även in en brasklapp om åska i området.

– De tidvisa skurarna kan i eftermiddag ha inslag av åska, strax norr om Bohuslän finns tendenser till det.

Framåt onsdagskvällen ser skurarna ut att mattas av och dis bildas under natten.

– Det blir en ganska så solig start på torsdagsmorgonen, men redan under förmiddagen kommer det att börja bildas moln och nya skurar är att vänta.

ANNONS

– På torsdagen ser vi tydligare tendenser till åska över Bohuslän på eftermiddag och kväll. Skurarna ser inte ut att röra sig bort förrän vid 21-tiden.

Temperaturer som nosar på 20-gradersstrecket är att vänta med en sydvästlig vind som kan komma att vara frisk närmast kustremsan.

– Fredagen ser ut att börja solig med några få skurar som passerar omkring Bohuslän med något svalare temperaturer kring 15-18 grader.

Även helgen ser ut att inledningsvis bjuda på solsken med uppehållsväder och liknande temperaturer som på fredagen.

– Det är en klar natt mot söndagen som inleds soligt och det ser ut som att vi kan komma att få behålla solen en hel del under dagen. Lite moln kommer att bildas med något högre temperaturer omkring 16-19 grader, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

ANNONS