Nu får partners följa med på ultraljud igen

Den 14 februari får partners eller närstående åter igen följa med på ultraljudsundersökningar inom NU-sjukvården. Men, man är fortfarande bara välkommen om man är symptomfri, både som patient och närstående.

ANNONS
|

Under pandemin har en av de åtgärder som har gjorts för att minska smittspridningen varit att partners och närstående inte har fått följa med på ultraljudsundersökningar. När restriktionerna lättades i somras fick partners åter igen följa med på ultraljudsundersökningar. Men, när restriktionerna senare skärptes var anhöriga inte längre välkomna, vilket upprörde många. Men nu är det alltså dags för en ändring, igen.

Från och med den 14 februari får gravida ta med sig anhöriga till ultraljudsmottagningen. Detta meddelar NU-sjukvården i ett pressmeddelande under tisdagen.

För att få komma till ultraljudsundersökningarna ska man både som patient och anhörig inte uppvisa några symptom på covid-19. Man måste också bära munskydd. Som partner och närstående får man nu även följa med till förlossningsavdelningen och till BB, men inte om man har testat positivt för covid-19.

ANNONS
ANNONS