Lagom till helgen återvänder sommarvärmen
Lagom till helgen återvänder sommarvärmen Bild: Johan Nilsson/TT

Nu kommer sommarvärmen tillbaka

För den som plockat fram höstjackan är det dags att ta fram sommarkläderna igen. Efter regn och rusk så väntar nu värme och temperaturer upp mot 25 grader.

ANNONS
|

Lagom till helgen kommer värmen tillbaka. Efter regn och lägre temperaturer visar nu prognosen på varmare väder till helgen och i början av nästan vecka. Dessutom är prognosen stabil.

– Det kommer bli varmare, absolut, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Redan under natten till lördagen kommer varmare luft dra in. Det kan medföra en del dimma och moln under lördagsmorgonen och förmiddagen. Under dagen ska det luckras upp och temperaturen kan stiga till över 20 grader.

Söndag ännu varmare – sen vänder det

Det är ett högtryck som legat över östra delen av kontinenten som drar sig uppåt. Under söndagen väntas ännu varmare luft dra in och temperaturen kan stiga till upp mot 25 grader i Uddevalla. Den värmen väntas ligga kvar även under måndagen. Sen vänder det.

ANNONS

– Det ser ut att bli kallare i slutet av nästa vecka. Om det sker på tisdag eller onsdag är osäkert, säger Per Holmberg.

Att vädret skiftar snabbt kan vara jobbigt och ibland är det svårt att hänga med i svängarna. Men att det gör så är inget ovanligt.

– Vädret växlar, det har det alltid gjort. Jag kan förstå att man reagerar när det sker snabbt, men det är inga konstigheter.

För den som inte är redo för höst riktigt än så finns det fortfarande hopp om fler varma dagar. Enligt Per Holmberg kan det mycket väl bli en period med varmt väder igen.

– Ska inte säga att sommaren är slut.

ANNONS