Nu kommer stormen

Idag drar stormen Urd in över Skandinavien, och väntas slå hårt mot Västkusten. Tåg och färjor har redan ställts in, och fler störningar är att vänta.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kulmen på stormen som går under namnet Urd väntas nås ikväll, med stormbyar på 25-29 sekundmeter, enligt SMHI.

På grund av detta finns en klass 2-varning utfärdad, som innebär väderförhållanden som kan utgöra en "fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner".

Störningar har redan registrerats, med inställda tåg på bland annat Bohusbanan från och med klockan 14:40 i eftermiddag.

Meteorologer på norska väderinstitutet YR har varnat för vågor upp till25 meter höga, och samtliga av Color Lines färjor mellan Strömstad och Sandefjord har ställts in under hela dagen.

Bilfärjorna på till exempel Gullmarsleden och till Bohus-Malmön ska än så länge gå enligt tidtabell, men detta kan komma att ändras under dagen.

ANNONS

Den fortsatta utvecklingen kring stormen Urd kan du följa i vår direktrapportering.

ANNONS