NU-sjukvården hotas med vite – om inte arbetsmiljön förbättras

Brist på erfarna sjuksköterskor, för långa pass och patienter som tvingas vänta. Facken var inte nöjda med arbetsmiljön på akuten på Näl och anmälde NU-sjukvården till Arbetsmiljöverket, som nu kräver en rad förbättringar i sitt arbetsmiljöarbete. Annars hotar vite om 150 000 kronor, uppger P4 Väst.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i april förra året som de fyra lokala fackförbunden Vårdförbundet, Läkarförbundet, Vision och Kommunal slog larm om allvarliga arbetsmiljöproblem på akutmottagningen på Näl.

Bland annat handlade det om bristen på erfarna sjuksköterskor och att man förra sommaren fick jobba tolvtimmarspass mot sin vilja samt att patienter blir liggande länge på akuten i väntan på en plats på vårdavdelning.

Efter dialog med NU-sjukvården togs det under våren 2021 fram flera förslag på åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Bland annat har det hållits möten med sjuksköterskor och undersköterskor som jobbar på akutmottagningen.

Trots det valde fackförbunden att skicka en anmälan till Arbetsmiljöverket förra sommaren.

ANNONS

I början av september genomförde myndigheten en digital inspektion och nu har svaret kommit. Arbetsmiljöverket skriver att NU-sjukvården måste lägga fram en tydlig plan på hur de ska lösa arbetsmiljöproblemen på akuten, något som P4 Väst var först att rapportera om.

Kämpat under flera år

Åtgärderna måste göras senast den 15 april. Görs inte det riskerar NU-sjukvården få betala ett vite på 150 000 kronor.

Anna Tjus, huvudskyddsombud på Vårdförbundet är glad över att Arbetsmiljöverket går på fackens linje.

– Vi har under flera års tid kämpat för att förbättra arbetsmiljön på akuten och hoppas nu att arbetsgivaren ser över arbetsbelastningen och vilka krav som ställs på personalen sett till de resurser som finns. Så som situationen är i dag så har många sjuksköterskor hög arbetsbelastning och känner sig otillräckliga i sina jobb. Det ställs för höga krav i förhållande till de resurser som finns, säger hon till Bohusläningen.

Vilka åtgärder skulle underlätta situationen?

– Det handlar bland annat om att anställa fler sjuksköterskor med rätt kompetens, men också att få de som redan jobbar att stanna kvar, säger Anna Tjus.

Enligt henne har ett flertal sjuksköterskor slutat de senaste åren på grund av för hög arbetsbelastning.

– Vi har tappat många erfarna kollegor och mycket kompetens. Därför är det viktigt att ha en hållbar arbetsmiljö.

ANNONS

”En annan typ av ledarskap på akuten”

Hon understryker samtidigt att NU-sjukvården vidtagit vissa åtgärder sedan facken larmade för arbetsmiljöproblemen.

– Så är det, vi har exempelvis fått in en annan typ av ledarskap på akuten, vilket har underlättat mycket, säger Anna Tjus, huvudskyddsombud på Vårdförbundet.

Björn Järbur, sjukhusdirektör inom NU-sjukvården, säger att de nu ska se över de arbetsmiljöproblem som finns.

– Vi ska kartlägga arbetsbelastningen och tydliggöra för personal vad och hur de ska prioritera om det uppstår hög arbetsbelastning. Det är en självklarhet för oss.

Kommer ni hinna lägga fram en plan på hur ni ska lösa arbetsmiljöproblemen i tid?

– Det kommer vi. Mycket av det här som facken flaggar för har vi redan gjort tidigare och ligger långt framme, säger Björn Järbur.

LÄS MER:Efter anmälan – nu ska akuten inspekteras

LÄS MER:Eskalerande problem med arbetsmiljön på akuten

LÄS MER:Hård kritik mot arbetsmiljön på akuten – NU-sjukvården anmäls

ANNONS