Nu är det kattägarnas tur att pröva lyckan om man vill se sin fyrbenta vän avbildad på frimärke. Bilden är en arkivbild.
Nu är det kattägarnas tur att pröva lyckan om man vill se sin fyrbenta vän avbildad på frimärke. Bilden är en arkivbild. Bild: Gorm Kallestad

Ny frimärkstävling på gång – nu är det katternas tur

Västgötaspetsarna Athos och Fanny från Varekil fick år 2020 äran att bli frimärksmodeller när Postnord sökte hundar från hela Sverige till årets frimärkskollektion. Nu är det kattägarnas tur att pröva lyckan om man vill se sin fyrbenta vän avbildad på frimärke.

ANNONS
|

Katten har levt nära människan i tusentals år, men kan ändå vara något av en gåta för oss. Söta kattungar är samtidigt en kategori för sig i olika sociala medier, och kattpersonligheter kan bli megakändisar. Därför är det också hög tid för katterna att fastna på frimärke, anser Postnord som nu söker fyrbenta kandidater från hela Sverige till årets frimärkskollektion.

Tävlingen på Postnords sajt startade igår, måndagen den 24 januari, och pågår fram till den 13 februari. Fem vinnare kommer därefter att utses och få sin katt avbildad på frimärke av illustratören Annelie Carlström.

Över 30 700 inskickade bidrag

Orustbon Lena Ringholm blev för två år sedan en av fem lyckliga husdjurägare i Sverige vars hundar blev frimärke. Detta i konkurrens med 30 700 inskickade förslag på kandidater.

ANNONS

I motiveringen till vinsten skrev Postnord bland annat att Lenas båda västgötaspetsar Athos och Fanny utstrålade både energi och livlighet och att valet föll på två stora hundar i litet format, som dessutom tillhör en av Sveriges nationalraser, känd sedan vikingatiden.

Utseendet inte det viktiga

Nu är det alltså kattägarnas tur att pröva lyckan. Postnord poängterar att det inte är utseendet som spelar roll utan själva motiveringen om vad katten betyder för en som ägare.

Vinnarna i tävlingen offentliggörs i slutet av mars och frimärkena släpps den 25 augusti.

ANNONS