Ny julsatsning på Liseberg

Liseberg satsar miljonbelopp på nissar och jultomten i en helt ny temaby i nöjesparken.
– Väldigt kul att erbjuda en helt ny upplevelse, som dessutom är vår största nyhetssatsning under julen någonsin, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Göteborgarnas egen nöjespark fortsätter att expandera. Utöver vattenland och upplevelsehotell kommer besökarna redan till vintern kunna vandra runt i tomtens land.

Eller ”Tomtebyn” som Liseberg själv kallar satsningen.

Det nya temaområdet är en förlängning av den 22 år långa traditionen ”Jul på Liseberg” och är det största tillskottet till julfirandet hittills, enligt nöjesparkens vd Andreas Andersen.

– Vi har haft Jul på Liseberg sedan 2000 och ett besök hos oss har blivit jultradition för många. Det känns därför väldigt kul att erbjuda en helt ny upplevelse, som dessutom är vår största nyhetssatsning under julen någonsin, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Fokus på tomtenissar i den nya julbyn

Tomtebyn, som kommer sträcka sig utmed nöjesparkens västra sida ska bland annat innehålla attraktioner såsom magiska dörrar, tomtens hus och nissarna och så givetvis nissarnas leksaksverkstad.

Totalt rör det sig om en satsning på tio miljoner kronor, enligt Liseberg.

ANNONS