Nytt oväder stoppade inte glädjen i Bullaren

Bullarrutten har återigen otur med vädret. Men jättebäbisar, hippies och en enorm hemmabyggd Volksvagen infann sig ändå i årets upplaga.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Den årliga cykelfesten ute vid Crusaders klubbstuga tog plats under lördagen. Det blev en riktigt ruggig regnig morgon och att parkera bilen var inte en lätt match på den leriga åkern. Över andra sidan kullen samlas folket och ställer sig i det långa ledet för att få i sig lite frukost innan det nästan tre mil långa cykelloppet börjar.

Carina Karnström som är med och arrangerar evenemanget står och delar ut ponchos till de redan blöta deltagarna. Regnet höll iallafall inte borta de mest inbitna cyklisterna.

– Det är typiskt att det ska regna just i dag, det är andra året i rad nu vilket gör att det blir färre som tar sig hit, berättar Carina Karnström.

ANNONS

Nära halverat deltagande

När det är bra väder brukar eventet få in runt 700 anmälningar. I dag är det lite glesare med folk men det är ändå 450 anmälningar till årets upplaga.

– Det är lite tråkigt att vi tappat lite folk men de som är här verkar jätteglada

Evenemanget präglas ofta av olika egenbyggda ekipage och det delas ut pris till de bäst utklädda. Några som står i ledet har kanske inte ansträngt sig mer än nödvändigt, men några Sverigetröjor har de iallafall dragit på sig dagen till ära.

– Vi jobbar ihop och vårt lag kallar vi team Braxel, Sverigetröjorna valde vi för att visa att vi inte kommer från Bullaren, säger kollegorna och skrattar.

Längre fram i ledet har man valt att gå in för det på riktigt. Iklädda bäbiskläder står de med napp i munnen och nappflaska i handen, innehållande något mer alkoholhaltigt än välling.

– Hela gänget kom med massa bra förslag för hur vi skulle klä ut oss i dag. Det blev till slut bäbiskläder. Det är kul att återuppleva gamla minnen, berättar Robin Vikström.

Nu kommer dagens dragplåster inrullandes på åkern. En enorm Volkswagen tar sig fram med kraften av 14 cyklister. Ur hemmabygget ljuder hög musik och raketer skjuts upp i luften.

ANNONS

På sidan av folkabussen står det "why drink and drive, when you can smoke and fly". Killarna som sitter i ekipaget är utklädda till hippies med färgglada kläder.

– Det tog tre kvällar att få ihop detta ekipage. Det är en järnkonstruktion innehållande 14 cyklar, förklarar Björn Blixt.

Skulle bygga zeppelinare

Vännerna är rutinerade och har ställt upp med diverse hemmabyggen genom tiderna. Förra året ställde de upp med ett brandflyg i och med fjolårets bränder.

– Det var inte svårt att hitta ett tema förra året med tanke på det varma vädret och alla bränder som härjade. I år har det inte varit en lika tydlig händelse och då blev det till slut hippie-tema.

Erik Martinsson ska delta loppet tillsammans med modern Mona Martinsson och ett antal vänner. De brukar också ställa upp med en hemmabyggd farkost men i år räckte inte tiden till. Men de lade i stället mycket kraft på deras utstyrsel.

– Tanken var från början att bygga en zeppelinare men tiden räckte tyvärr inte till. Temat blev iallafall steampunk, berättar Erik Martinsson.

Love Fjällström är också med i steampunk-gänget och berättar att det blivit svårare med åren att komma på unika koncept.

– Steampunk-temat tror jag iallafall ingen annan valt tidigare, och då blev det temat för i år.

ANNONS

Mona Martinsson har varit med sedan begynnelsen och har ställt upp i alla 24 bullarrutten, och de sista 15 åren har sonen gjort sällskap.

När cyklisterna tagit varvet runt blir After cykel och fest med trubaduren Filip Olsson. Senare på kvällen kommer det även bli räkfrossa med underhållning av bandet "Tre drag".

ANNONS