En person ska ha fått en skorsten över sig i Varekil.
En person ska ha fått en skorsten över sig i Varekil. Bild: Mikael Berglund

Person har fått en skorsten över sig

Under torsdagsmorgonen skulle mannen riva ett hus med hjälp av en 25 tons grävmaskin, men någonting gick fel. När skorstenen skulle fällas gick det inte alls som planerat, utan tegelmassor välte in i grävmaskinen och mannen klämdes fast.

ANNONS

Klockan 07.45 larmades räddningstjänsten till Varekil om att en man fått en murad skorsten över sig.

– Ambulanshelikopter, ambulans, räddningstjänst och polis kallades till platsen, säger Patrik Karlsson vakthavande befäl, vid räddningstjänstens ledningscentral.

Det visade sig att mannen, som arbetade med grävmaskin på platsen, satt fastklämd under tegelmassor efter att tegelstenar kommit in i hytten och över grävmaskinen. Räddningspersonal kunde senare vinscha upp tegelstenarna och få loss mannen.

– Denne är nu förd till vårdenhet för vidare vård, personen ska vara vaken och talbar, säger Fredrik Meurk, vid räddningstjänstens ledningscentral.

Mannen jobbade ensam med att riva ett hus med en grävmaskin, enligt företaget som mannen arbetar på.

ANNONS

Just nu är kollegor från företaget på plats för att gå igenom morgonens händelser.

– Vi har pratat med honom, han är en lugn och go kille. Men man blir ju alltid jätterädd att någonting allvarligt har skett. Det är ju 25 tons maskiner vi jobbar med. Han ska vara på sjukhuset nu och det hela ska vara under kontroll, men det är ju en massa otur som gör att någonting sånt här kan ske, säger vd:n på det berörda företaget.

Enligt vd:n har tegel från skorstenen studsat ut på hyttkanten av grävmaskinen och in i grävmaskinen och klämt personens ben. Anhöriga är underrättade enligt vd:n.

Enligt NU-sjukvårdens presstjänst är mannen tagen till sjukhus.

”Han vårdas på sjukhus för lindriga skador”, skriver Lotta Abrahamsson, på NU-sjukvårdens presstjänst i ett mejl.

ANNONS