Person misstänkt knivskuren – pågående polisinsats

Polisen larmades till Kronogården i Trollhättan med anledning av att en stickskadad person påträffats utomhus på söndagsförmiddagen. Personen fördes till sjukhus och polisen utreder ärendet som grovt rån, men ingen är i nuläget gripen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet kom vid strax efter klockan 11 på söndagsförmiddagen.

– Det är ett pågående ärende där nu, med en knivskuren person. Vi vet inte vad som har hänt ännu, men någon är skadad med något stickföremål, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i östra Fyrbodal, vid klockan 11.20.

Polisen uppger att den skadade mannen har förts till sjukhus med ambulans – man behövde alltså inte använda sig av ambulanshelikoptern som också fanns i området.

Skadeläget är under söndagseftermiddagen fortsatt oklart, men mannen ska ha varit vaken och talbar och polisen tror inte att det rör sig om livshotande skador.

ANNONS

Polisen arbetar på platsen och försöker skapa sig en bild av vad som hänt. Man har kunnat prata lite initialt med målsäganden.

Ingen gripen

I detta tidiga skede tror polisen att det hela skett utomhus, på eller i anslutning till den plats där personen påträffades skadad.

Ingen är i nuläget gripen. ”Gärningspersonen har enligt uppgift lämnat platsen”, uppger polisen på sin hemsida.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

– Det har framkommit att målsäganden blivit av med grejer, men jag vill inte gå ut med vad det är, säger Lasse Ström vid klockan 13.30.

Bil i beslag

Polisen har tagit en bil i beslag och den ska nu undersökas.

– Det är en bil som har varit med i själva händelsen. Det är målsägarens, men eventuellt kan gärningspersonen ha suttit i bilen, eller varit i anslutning till den

Misstänker ni att det rör sig om en gärningsperson eller kan det vara fler?

– Det vet vi inte, det är helt öppet.

Polisen har också hört vittnen på platsen, men vill gärna ha in fler iakttagelser från allmänheten. Den som har uppgifter att lämna kan göra det på 114 14 eller på polisens hemsida.

Reportrarna som har varit på platsen vid lunchtid beskriver läget som lugnt.

ANNONS
ANNONS