Pojke biten i benet i kön till tomten

Polis larmades till ett varuhus på söndagen efter att en hund bitit en pojke i benet – när pojken väntade på att få träffa tomten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I ett varuhus i centrala Göteborg hade barn möjlighet att få träffa tomten på söndagen. För att komma fram till tomten var det många som köade, så även en pojke i 5-7-årsåldern. I väntan på att få komma fram till tomten så blev han biten i benet av en hund som också fanns i kön med en annan besökare.

Vakter tillkallade då polis.

– En ägare har alltid ett strikt ägaransvar att se till att hunden inte skadar någon. Vaktpersonalen tillkallade polis för att reda ut om det hade begåtts ett brott, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Han fortsätter:

– Vi vet ju inte vad som orsakat detta, i det här fallet vet man ju inte om barnet själv orsakat det, små barn brukar ju vilja klappa hundar. Mycket folk på plats kan ju också stressa en hund.

Pojken ska inte vara så skadad att han behöver sjukhusvård.

Man har upprättat en anmälan om vållande kroppsskada.

ANNONS