Polisen hittade cannabisodling efter brand i lägenhet

På torsdagskvällen började det brinna i en lägenhet i centrum. Branden hann inte sprida sig tack vare ett rådigt ingripande från grannar. Men när polisen var inne i lägenheten hittade de något annat anmärkningsvärt: En cannabisodling.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var klockan 23.22 som larmet om en brand i ett flerfamiljshus i centrala Lilla Edet inkom från SOS Alarm.

Enligt Elisabeth Melander, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i västra Fyrbodal, hade grannarna tagit sig in i en av lägenheterna efter att ha känt en röklukt.

– De tog sig in via någon bakdörr där. Det visade sig att en man hade lämnat kvar saker på spisen och sedan däckat och inte vaknat, säger Melander.

På fredagsmorgonen meddelar polisen att man glömt en stekpanna på spisen.

Hittade en cannabisodling

Polisen larmades till platsen och upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Men när patrullen var inne i lägenheten hittade de något annat anmärkningsvärt: En cannabisodling.

ANNONS

– Det är ett pågående ärende, men vi har gripit den här mannen, som är i 40-årsåldern, misstänkt för narkotikabrott, säger Melander.

Mannen klarade sig utan fysiska skador och släpptes under natten, rapporterar P4 Väst.

Räddningstjänsten anlände till platsen i rätt tid och hann släcka branden innan den hann sprida sig.

ANNONS