Polisen i Arvika har under onsdagseftermiddagen fått in flera anmälningar om falska poliser.
Polisen i Arvika har under onsdagseftermiddagen fått in flera anmälningar om falska poliser. Bild: Bertil Ericson/TT

Polisen varnar för falska poliser – kan komma till Bohuslän

Flera personer i Göteborg och Skaraborg ska under onsdagseftermiddagen blivit uppringda av personer som utgett sig för att vara poliser. Det är dock helt falskt. Nu varnar polisen för de falska poliserna och berättar att de misstänkta bedragarna snart kan vara på väg även till Bohuslän.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polisen har under onsdagseftermiddagen fått in flera samtal från allmänheten som berättat att de blivit uppringda av personer som säger vara poliser. De har i samtalen bland annat sagt att de ska besöka offren.

Men det är helt falskt och polisen går nu ut med en varning.

– Vi har hittills haft fyra-fem fall i främst Göteborg och Skaraborg, men det är bara en liten bråkdel. Det finns anledning att vara observant och försiktig, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Än så länge har polisen inte fått in några anmälningar från Bohuslän, men Stefan Gustafsson menar att det inte är helt omöjligt att den här typen av bedrägeribrott även kan nå Bohuslän under onsdagen.

ANNONS

– Så är det, vi försöker jobba förebyggande och går därför ut med den här varningen. Känslan är att den här typen av brott går i vågor. För närvarande har haft främst haft fall i Göteborg och även i Skaraborg, men om någon timme når det kanske även Bohuslän, berättar Gustafsson vid 17-tiden.

Polisens uppmaning till allmänheten: släpp inte in någon som du inte vet med säkerhet är polis.

ANNONS