Så ska kändisarna fira nyår

Nu är det dags att lägga ett år till handlingarna – och välkomna ett nytt. Så ska västsvenska kändisarna fira in 2022.

ANNONS

Lotta Engberg, 58, programledare

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag ska vara med i Bingolottos nyårskväll. Det har vi kört nu i sju-åtta år. Det känns kalasbra.
Har du något nyårslöfte?
– Jag ska se till att njuta ännu mer. Ha mer tid till mina nära och kära.

Janne Josefsson, 69, journalist

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag hade egentligen tänkt åka ut till mitt älskade Åstol men nu har det blivit ett sånt rövarväder. Jag kommer stanna hemma och fira i centrala Göteborg med vänner i stället.
Har du något nyårslöfte?
– Jag ska ge ut mina memoarer nästa år. Då lovar jag att berätta lite om mig själv, min bakgrund och en del sanningar som jag har haft med att göra.

Emma Knyckare, 34, komiker

0
Hur ska du fira nyår?
– Bli omkörd av pensionärer på längdskidor i Bruksvallarna, hatar dom. Fan vad snabba dom är gamlingarna. Sen dricka ful-jäger och kolla på Inas första match i ”På spåret”.
Har du något nyårslöfte?
– Börja röka. Har haft det som löfte i över tio år och 2021 lyckades jag nästan! Rökte åtta månader men sen började jag snusa igen och då kom rökningen i skymundan tyvärr.

Claes Malmberg, 60, skådespelare

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag ska fira nyår med tre av mina barnbarn och en av mina söner och hans fru.
De skulle egentligen ha kommit till jul, men de blev sjuka så vi sköt upp det till nyår i stället.
Har du något nyårslöfte?
– Nej, inte som jag kommit på ännu. Jag brukar inte ha så mycket nyårslöften. Det har inte varit så många runt mig som har kunnat lova så mycket så jag tar det ganska lugnt på nyår numer. När jag var yngre var det kanske mer fest.

Jamina Roberts, 31, handbollsstjärna

0
Hur ska du fira nyår?
– Nej, det blir nog inget. Vi har träning och match så tätt inpå så det blir nog bara att vara hemma med familjen.
Har du något nyårslöfte?
– Nej, det har jag aldrig haft. Inte börja röka kanske. I år heller.

Birkir Blær, 21, Idolvinnare

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag är på Island just nu med min familj och ska fira nyår här. Det blir säkert fyrverkerier och annat och jag hoppas att det blir en mysig kväll.
Har du något nyårslöfte?
– Inga direkta nyårslöften. Men jag ska försöka vara så fokuserad och driven som möjligt. Jag har fått många möjligheter nu och jag vill utnyttja de till fullo.

Lasse Kronér, 59, programledare och underhållare

0
Hur ska du fira nyår?
– Det vet jag inte exakt. Jag ska till Blekinge och fira med några gamla kompisar och har ingen aning om vad de tänker hitta på, så det kan nog bli lite av en överraskning.
Har du något nyårslöfte?
– Jajemen, samma som varje år. Jag ska inte sluta snusa kommande år heller.

Jessica Andersson, 48, artist

0
Hur firar du nyår?
– Vi är några par som tillsammans med våra hundar ska fira i en jaktstuga ute i skogen. Ser fram mot en helg utomhus där vi förhoppningsvis kan åka långfärdsskridsko.
Har du något nyårslöfte?
– Jag har nog ett till mig själv; att försöka njuta ännu mer av livet. Efter de här covid-åren blir det än mer tydligt och jag är väldigt tacksam över att få vara frisk. Det kan låta lite klyschigt, men mitt löfte blir att försöka leva mer i nuet.

Carl-Einar Häckner, 52, trollkarl och komiker

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag ska fira nyår med tre tjejer från Berlin, två hundar och en katt, i Morup i Halland. Lugnt. Luften, havet, Amarone i ett glas.
Har du något nyårslöfte?
– Jag vill vidga mina vyer. Läsa böcker. Göra roliga saker, våga pröva nya sammanhang och som vanligt spela piano och träna mer.

Torbjörn Nilsson, 67, IFK-legendar

0
Hur firar du nyår?
– I sängen med min fru – vi är sjuka nämligen, så det blir till att ta det lugnt. Nej, inte covid, men väl en rejäl influensa. Vi kryar på oss så gott vi kan.
Ger du något nyårslöfte?
– Nej, det slutade jag med för tio år sedan. Jag kunde ändå aldrig hålla dem. Så nu är mitt löfte att inte ge något löfte.

Agnes Wold, 66, professor i klinisk bakteriologi

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag ska titta på ”På Spåret” för där är Christer Lundberg och jag med på nyårsafton. Undrar hur det går! Några vänner kommer också och dricker champagne och äter lite mat med oss.
Har du något nyårslöfte?
– Absolut inte!

Henrik Kruusval, 48, programledare

0
Hur ska du fira nyår?
– Jag ska fira med ett par gamla bekanta i Västra Bodarna. Det är fint, men inget jätteparty. Så jag räknar med att kunna ta mig därifrån ganska helskinnad.
– Vi är ansvariga för huvudrätten. Min sambo har varit och köpt massa fisk, men hon har inte berättat än vad upplägget är, om det är jag som ska laga den. De vi är hos är väldigt duktiga på att laga mat och jag kan inte påminna mig om att jag någonsin har varit ansvarig för huvudrätten tidigare, så oddsen för att det ska bli kanon är inte jättegoda.

Har du något nyårslöfte?
– Jag gjorde ett försök att sluta snusa nu innan årsskiftet så det har jag redan avverkat. I och för sig funkade det inte. Jag får flytta fram det till nästa år och satsa på fysiken. 
Jag köpte faktiskt ett gymkort på friskvårdsbidraget som jag inte har hämtat ut. Så gör vi. Mitt nyårslöfte är att hämta ut gymkortet.

Rickard Olsson, 54, programledare

0
Hur firar du nyår?
– Planen är utebad på dagen och stillsamt firande med några grannar på kvällen. Det kanske låter skittråkigt, men målet är att på sikt belasta sjukvården så lite som möjligt.
Ger du något nyårslöfte?
– Jag ska försöka bli mer ordningsam och mindre strulig. Det har jag lovat förr – men nu är det allvar. Jag ska ta tag i saker, inte skjuta på dem.

Anna Book, 51, artist

0
Hur firar du nyår?
– Det blir stillsamt. Jag är bortbjuden till ett par vänner på middag. För första gången, på jag vet inte hur länge, ska jag bli serverad och det ser jag fram emot.
Har du något nyårslöfte?
– Jag ska bli snällare mot mig själv. Under pandemin ha jag växt och mognat, vilket kanske är på tiden när man närmar sig 52 år. Så det blir ett egoistiskt nyårslöfte i år.

Lill Lindfors, 81, sångerska

0
Hur ska du fira nyår?
– Med några goda vänner. Vi ska äta middag och dricka champagne. Min man ska göra ris à la mande, en dansk jultraditon som liknar ris ala malta.
Har du något nyårslöfte?
– Nej, det har jag slutat med. Det pågår alltid ett litet tag, men sen tappar man bort det. Jag tar nya beslut varje dag.

Lars Lerin, 67, konstnär

0
Hur ska du fira nyår?
– Jo du förstår, vi ska ha en liten fest här i kväll. Vi var förkylda på julafton, så det lite kombination av jul- och nyårsfirande. Junior har några vänner från Brasilien, som bor i Värmland. De har lagat mat och fixat och jag kommer väl också vara med på ett hörn. Det kommer bli mycket barnkalas egentligen, för de har många småbarn.
Har du något nyårslöfte?
– Nej, jag törs inte ha några nyårslöften. Jag är lite rädd för det där med löften, utan jag har väl en förhoppning om att vi ska vara friska och att det inte händer något otrevligt.

ANNONS