Direkttåg sommartid. SJ kommer för femte året i rad att köra direkttåg mellan Strömstad och Stockholm, med stopp i Uddevalla.
Direkttåg sommartid. SJ kommer för femte året i rad att köra direkttåg mellan Strömstad och Stockholm, med stopp i Uddevalla.

SJ återinför populär tågsträcka

För femte året i följd inför SJ direkttåg mellan Strömstad och Stockholm i sommar. Tåget stannar i Uddevalla.

ANNONS
|

I dag går ett morgontåg direkt från Uddevalla till Stockholm och ett tillbaka på eftermiddagen. Så blir det inte i sommar. I stället går ett direkttåg från Stockholm på morgonen och ett från Strömstad under tidig kväll, med stopp i Uddevalla.

På morgonen avgår tåget från Stockholm vid 09.52, som ankommer till Uddevalla vid 13.55. Restiden blir alltså fyra timmar.

På kvällen avgår ett tåg från Strömstad som stannar i Uddevalla kl 18.08 med ankomst till Stockholm 22.09. Sträckan körs mellan 3 juli och 13 augusti. Det är femte året i rad som SJ inför direktresor mellan huvudstaden och västkusten sommartid. Förutom Uddevalla stannar tåget i Södertälje, Hallsberg, Skövde och Herrljunga.

ANNONS

"Många har sommarstugor vid kusten och vi har sedan 2011 satsat på möjligheten att erbjuda en speciell sommaravgång till våra kunder, som åker Stockholm-Strömstad utan byten. Från lansering 2011 har resandet ökat med nästan 3 000 personer, till närmare 20 000 resenärer i fjol" skriver Alejandro Soler, presskommunikatör på SJ, i ett mejl.

Kommunalrådet Evy Gahnström (V) hade gärna sett att morgontåget från Uddevalla fanns kvar.

– Ja, det hade jag gärna sett, men det är positivt att stockholmare kommer till Bohuslän. Ju mer tåg vi åker desto bättre och allt som gynnar Bohuslän är bra. Förhoppningsvis håller tågen tiderna, säger hon.

ANNONS