SMHI varnar för hårda vindar

Det blåser rejält i Västra Götaland och längs Bohuskusten. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar under söndagen.

ANNONS
|

Det blev en regnig och blåsig helg i Västra Götaland. Under söndagen varnar SMHI för mycket hårda vindbyar i hela länet, längs Bohuskusten och i inre Dalsland medan kulingvindar piskar över Vänern.

– Det blåser på ganska bra från sydväst, allra mest vid kusten. Just nu uppnår vindbyarna 37 knop på Nordkoster, säger Malin Anteros, vakthavande meteorlog på SMHI vid 15-tiden.

Vid 16-tiden meddelade Trafikverket att Uddevallabron har stängts av på grund av de hårda vindarna. Enligt prognosen kommer bron att hållas avstängd fram till 23 söndag kväll.

Avtar under kvällen

Varningarna gäller under söndagseftermiddagen och natten mot måndag. Kulmen väntas nås vid 18-tiden söndag kväll.

ANNONS

– Blåsten avtar under kvällen och natten. Sedan kommer det att öka igen under måndag morgon och förmiddag, men det kommer inte blåsa riktigt lika mycket som idag, säger Malin Anteros.

Enligt henne har det mesta av regnet redan fallit och är påväg söderut, men under kvällen kan det fortsatt komma några skurar.

Tåg inställda

På grund av de hårda vindarna på västkusten har all tågtrafik mellan Uddevalla och Strömstad ställts in, skriver Trafikverket på sin hemsida. Tågtrafiken beräknas återupptas på morgonen den 6 juli. Enligt Västtrafik kommer bussar att ersätta.

Det har också rapporterats om en del nedfallna träd på olika vägar i området.

ANNONS