Jodå, det ser ut att kunna bli soligt i veckan som kommer.
Jodå, det ser ut att kunna bli soligt i veckan som kommer. Bild: Filippa Eckert

Solig vecka väntas när sommaren klingar av

Medan ett kraftigt regnoväder drar in över södra Sverige kan Bohuslän se fram emot en solig vecka.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under söndagen utfärdade SMHI en vädervarning för åska och kraftigt regn i södra Sverige. Men Bohuslän ser av allt att döma ut att klara sig undan det danska ovädret, och i stället går vi mot en solig vecka.

– Det är kraftig regn och åska över Danmark som rör sig österut och drabbar delar av Skaraborg och Sjuhärad, Halland och söderut. Men det ser inte ut att dra in över Göteborg eller norrut, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

I Bohuslän har vi i stället en vädervändning att vänta, där den småregniga och mulna helgen går över i sol.

– Vi går in i en period med mer högtrycksbetonat väder. Från nu, åtminstone i morgon, och framåt. Det ser ut att kunna bli ganska soliga dagar, i huvudsak uppehållsväder, kanske med nån regnskur, säger Therese Fougman.

ANNONS

Å andra sidan verkar sommarvärmen ha gjort sitt och något svalare temperaturer är på gång.

– På måndag och tisdag ser det ut att bli runt 20-strecket men resten av veckan under 20-strecket. Så lite åt det svala hållet men ändå helt okej vädermässigt. Och solen värmer fortfarande.

ANNONS