Genrebild. I slutet av nästa vecka kanske sommarvärmen kommer tillbaka. Men bara kanske.
Genrebild. I slutet av nästa vecka kanske sommarvärmen kommer tillbaka. Men bara kanske. Bild: Fredrik Varfjell/TT

Sommarvärmen har tagit semester

Sommarvärmen har kommit av sig och det ser dessvärre inte ut att bli bättre den närmaste tiden. Men en tröst är åtminstone att även regnet verkar hålla sig borta, och bäst väder ser det ut att bli på kusten.

ANNONS

– Vi har en prognos som sträcker sig tio dygn och det är möjligt att det kan komma in lite värme dygn nio eller tio, onsdag eller torsdag nästa vecka. Men igår pekade prognosen på kyligare väder även då, så det kan ändra sig fort, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Det är ett lågtryck som dominerar och som är orsaken till den kyliga luften. Men för den regnskygga kommer iallafall ett någorlunda gott besked. Förutom några skurar på torsdag och lördag kommer det i övrigt vara torrt väder.

Kusten får bäst väder

Och det bästa beskedet är kanske att regnet verkar skippa kusten, så den som vill ta sig ut till havet kan räkna med något stabilare väder. Det är även där som det räknas bli varmast till helgen.

ANNONS

– I samband med att solen ligger på kan det kanske komma upp till 18 grader, vilket inte är några fantastiska grader men ändå. I övrigt kommer det hålla sig runt 15 ungefär, säger Rindeskär.

För den som spenderar semestern ute till sjöss kan det även vara goda nyheter att vindarna troligen kommer hålla sig till måttlig till frisk nivå i norra Bohuslän. Förutom på torsdagen, då det kan blåsa upp mer hårda vindar längs kustbandet.

ANNONS