Stopp i tågtrafiken efter signalfel är åtgärdat

Det har varit stopp i tågtrafiken mellan Uddevalla och Göteborg under måndagen. Felet har lokaliserats och Trafikverkets personal har nu åtgärdat det. Från och med avgången kl. 19.07 från Uddevalla till Göteborg rullar tågen som vanligt igen.

ANNONS
|

Under måndagen stod tågtrafiken på Bohusbanan mellan Göteborg och Uddevalla still efter ett signalfel. Västtrafik satte in ersättningsbussar för de inställda avgångarna.

Prognosen har flyttats fram flera gånger under morgonen och eftermiddagen. Under eftermiddagen meddelade Västtrafiks störningsjour att den senaste prognosen är satt till 17.00.

Avgångarna från Göteborg till Uddevalla gick som vanligt från och med klockan 17.10, men avgångarna från Uddevalla till Göteborg börjar gå först klockan 19.07.

– Det är rull, men vissa avgångar kan vara indragna för att tågen står på fel ställe. Så där rekommenderar vi att man håller koll i appen. 18.07 är indragen, för där står tåget i Göteborg, säger Peter Mårefors, störningskoordinator Västtrafik kl. 17.50 på måndagskvällen.

ANNONS

Kan man räkna med att tågen går som vanligt på tisdag morgon?

– Ja, där har vi inga indikationer på att det ska vara några problem, säger han.

ANNONS