Stor polisinsats i Vänersborg efter misstänkt mord

Polisen har under fredagen haft en stor polisinsats i centrala Vänersborg. En kvinna har hittats död, och en man misstänks nu för mord och har anhållits av åklagare.

ANNONS
|

Under fredagen hittades en kvinna avliden på en adress i centrala Vänersborg och polisen har varit på plats i Torpaområdet under större delen av dagen. Flera enheter, bland annat en polishelikopter har deltagit i insatsen. Helikoptern cirkulerade runt i både Vänersborg och Trollhättan.

– Jag kan bekräfta att vi är på plats på grund av ett grovt brott, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr under förmiddagen.

I övrigt var polisen inledningsvis mycket förtegna om vad som inträffat, och ville först inte uttala sig huruvida någon kommit till skada. Däremot meddelade polisen att det inte fanns någon fara för allmänheten.

Misstänkt har anhållits

Vid 16-tiden lättade polisen på locket och meddelade via sin hemsida att man hittat en avliden kvinna i 30-årsåldern på adressen, och att polisen har gripen en man i 30-årsåldern som misstänks för mord. Mannen har förhörts under dagen och anhölls därefter av åklagare.

ANNONS

Efter lunch på fredagen anlände polisens tekniker till platsen som har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen informerar att ”övriga utredningsåtgärder kommer ske under kvällen”.

Polisen har också förstärkt sin närvaro i området och det mobila poliskontor har befunnit sig på platsen i syfte att skapa trygghet i området.

ANNONS