Stor sökinsats efter väpnat rån

En butiksinnehavare på Lantmannavägen på Kronogården i Trollhättan har utsatts för ett väpnat rån under tisdagskvällen. En större polisinsats pågick för att få fatt på rånarna.

ANNONS
|

Butiksägaren som larmade polisen har uppgett att tre okända, maskerade män beväpnade med något som beskrivs som ett automatvapen, hotat och tillgripit en telefon samt en Ipad. Händelsen inträffade vid kvart över åtta-tiden på tisdagskvällen.

– Vi har en väldigt aktiv insats rent polisiärt igång, med flertalet patruller på marknivå som söker och kontrollerar flertalet personer på platsen. Vi har även en helikopter som svävar i området, kommenterade Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisregion Väst, saken under tisdagskvällen.

Polisen vill gärna ha in vittnesuppgifter om händelsen, vilket kan lämnas på 114 14.

Enligt polisen ska männen ha lämnat butiken till fots. Senast kända riktning som männen ska ha tagit är mot Sädesbingen till, enligt polisen.

ANNONS

Ingen person ska ha fått några fysiska skador i samband med rånet. Enligt polisen har inte heller något vapen avlossats under rånet.

Blåljuspatruller på platsen har tagit i beslag en telefon och en Ipad som ska ha stulits under rånet.

– Vi har hittat dem i närheten av brottsplatsen. De har beslagtagits för att vi ska kunna spårsäkra dem, säger Stefan Gustafsson.

Butiken och brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. En hundpatrull kopplades också in för att undersöka brottsplatsen.

Vid 22.45-tiden var ingen person ännu gripen för rånet.

Inte heller på onsdagsmorgonen hade någon gripits för rånet.

ANNONS