Någonstans bakom Torpahallen ska bråket och skottlossningen skett.
Någonstans bakom Torpahallen ska bråket och skottlossningen skett. Bild: Suzanne Werner

Stort bråk i Vänersborg – tre anhållna för mordförsök

Ett 20-tal personer ska ha hamnat i bråk vid Tegelbruksvägen i Vänersborg sent på tisdagskvällen. Skott ska ha avlossats och tre personer sitter anhållna misstänkta för bland annat mordförsök. Polisen har gjort fynd på brottsplatsen.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 23 som polisen larmades till ett område mellan Hemköp Torpa och Poppelvägen i Vänersborg där ett större bråk pågick. Enligt uppgifter till polisen ska smällar hörts från området i samband med bråket.

Enligt ett vittne ska två grupperingar börjat bråka vid en större gräsplätt bakom Torpahallen. Det ska ha varit flera skrik innan, vad vittnen hörde, två- tre skott avlossades.

Fynd på platsen

Innan polispatruller kom fram ska flera bilar setts lämna platsen. Polisen har kunnat säkra viss bevisning på att skott kan ha avlossats. Strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen kunde polisen gå ut med att de hittat en patronhylsa på platsen. Det ska dock finnas uppgifter på att flera skott ska ha hörts, men det är ingenting polisen kan bekräfta i nuläget. Åtminstone en person ska ha blivit skadad vid bråket.

ANNONS

– Vi har en person som är avförd till Näl. Han är skadad, men inte livshotande, säger Fredrik Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Tre anhållna

Flera bilar ska efter bråket ha parkerats i närheten och polisen kontrollerade bilarna samt personerna som färdats i dem.

Polisen kunde gripa tre män i 30-årsåldern i nära anslutning till adressen, men vill inte gå in på om det var vid de parkerade bilarna. Männen står nu misstänkta för grovt vapenbrott, grov misshandel och försök till mord. Senare anhölls de tre av åklagare.

Om bråket är gängrelaterat vill polisen inte gå in på i nuläget, men ett par av de inblandade ska vara kända av polisen sedan tidigare.

ANNONS