Tog sig in kommunhus – polisen använde pepparspray

Polisen fick använda pepparspray och handfängsel efter att en man tagit sig in i Trollhättans kommunhus under torsdagseftermiddagen. Han misstänks nu för våld och hot mot tjänsteman.
– Det är en person som uppträdde hotfullt i stadshuset, säger kommunikationschefen på kommunen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polisen larmades till kommunhuset i Trollhättan efter att en man tagit sig in och förbi avspärrningar i byggnaden. När en vakt konfronterade honom blev han hotfull.

– Det är en person som uppträdde hotfullt i stadshuset och därmed fick vi kalla på polis som fick hämta med sig den här personen, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef hos Trollhättans stad.

På vilket sätt var mannen hotfull?

– Det uppfattades hotfullt av våra medarbetare. Vi fick se till att några fick gå in på sina rum och hålla sig undan, säger Vivian Komstadius.

Vakten följde efter mannen tills polisen kom till platsen. När de skulle omhänderta honom fick de använda pepparspray och handfängsel. Mannen är nu gripen och har anmälts för våld och hot mot tjänsteman.

ANNONS

– Det är väktaren som är tjänstemannen som har utsatts för hot och våld. Eventuellt polisen också, det kan jag inte säga, det får visa sig, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesman.

Mannen som är okänd för polisen togs in i arresten.

Kommunen kommer att skriva en incidentrapport för att ta reda på hur det kunde inträffa och vad man kan göra till nästa gång om något liknande skulle hända igen, enligt kommunikationschefen.

ANNONS