Två män häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkta för människorov och grov våldtäkt.
Två män häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkta för människorov och grov våldtäkt. Bild: Annika Karlbom

Tonårsflickor kidnappades – män misstänks för våldtäkt

Poliser med dragna vapen stormade en bostad i Falkenberg under fredagen. På plats fritogs två tonårsflickor – som tillsammans med en tredje flicka ska ha drogats och kidnappats. Nu har två män i 30-årsåldern häktats misstänkta för grov våldtäkt och människorov.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid lunchtid i fredags som polisen larmades till en adress i centrala Falkenberg. Med hundar och dragna vapen stormade polisen en lägenhet, där tre tonårsflickor ska ha drogats och hållits instängda mot sin vilja.

Två flickor fritogs i bostaden och en tredje flicka ska ha tagit sig ut på egen hand och larmat polisen, enligt uppgifter till HN. Efter insatsen var polisen fåordig.

– I denna tidpunkt är ärendet i ett väldigt känsligt skede. Vi behöver göra en hel del utredningsåtgärder för att få bilden att klarna, säger Kenneth Grönvall kommissarie vid utredningsjouren i Halland till HN.

ANNONS

Brotten ska ha skett under natten mellan torsdagen och fredagen – men kammaråklagare Jon Lindahl är förtegen om hur länge flickorna hölls instängda.

– Jag kan i nuläget inte ge information om hur länge flickorna har varit inlåsta, men det är i vart fall ett antal timmar, säger han i ett pressmeddelande.

Två män häktade

Vid insatsen greps två män i 30-årsåldern – misstänkta för människorov och grov våldtäkt. Under måndagen häktades männen på sannolika skäl. Båda nekar till brott.

– Männen är häktade för grov våldtäkt men jag kan inte gå in närmare på omständigheterna kring detta eller kommentera vilken relation de misstänkta har till flickorna, säger kammaråklagare Jon Lindahl i ett pressmeddelande.

Förhör kommer att hållas med flickorna, vittnen och de misstänkta männen. Även tekniska åtgärder genomförs.

Målsägandebiträdet: ”De mår mycket dåligt”

Advokat Jane Wennergren har utsetts till flickornas målsägandebiträde. Enligt HN har hon haft kontakt med alla.

”De mår mycket dåligt av det inträffade och det kommer att ta tid att bearbeta det som de varit med om. Mer kan jag inte säga i nuläget. Förundersökning pågår”, skriver hon.

Om flickorna och männen hade någon relation till varandra vill åklagaren inte gå in på, enligt TT. Åtal ska vara väckt senast den 20 februari.

ANNONS
ANNONS