Tre byggnader totalförstörda efter brand

En kraftig brand bröt ut i en ladugård utanför Strömstad sent på fredagskvällen. Branden spred sig vidare till två intilliggande byggnader och senare meddelade räddningstjänsten att byggnaderna inte gått att rädda. I en av byggnaderna fanns också gasflaskor – och ett stort område är fortsatt avspärrat.

ANNONS
|

Det var klockan 23.49 som larmet om en brand i en byggnad inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med enheter från Strömstad, Skee och Norge.

– Det är en ladugård som brinner för fullt. Vi är precis framme på plats, sa Björn Van Der Kaay på räddningstjänsten vid midnatt.

Gasflaskor i byggnaden

Räddningstjänsten meddelade redan i ett tidigt skede att den övertända ladugården inte skulle gå att rädda, men de försökte till en början begränsa branden.

– Det finns en spridningsrisk till en sommarstuga, sa Björn Van Der Kaay.

Räddningstjänsten berättade för Strömstads Tidnings reporter, som befann sig på plats, att det fanns gasflaskor i en av byggnaderna.

ANNONS

– De berättade precis att man har spärrat av 300 meter runtom platsen, sa reportern och fotografen Lars-Henrik Aas.

Enligt räddningstjänstens styrkeledare Roberth Thelin kommer avspärrningarna att vara kvar fram till midnatt natten till söndag.

– Polisen har informerat alla grannar runtomkring att det är 300 meter avstånd som gäller, säger Thelin.

Brinner ner till grunden

Vid 01.30-tiden skulle räddningstjänsten börja avveckla från platsen med nästan samtliga enheter. Men en tankbil skulle finnas kvar för efterbevakning under natten.

– Vi har en totalskada på ladugården och sommarstugan, bägge har brunnit upp, säger Björn Van Der Kaay.

Även polis har varit på plats och bistått räddningstjänsten.

– Vi har inga uppgifter om några skador. Inga djur eller människor ska vara skadade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Under lördagsmorgonen berättade polisen att det inte finns någon misstanke om brott i nuläget.

– Man har under natten bedömt det som att det inte är något brott bakom branden, säger Gittan Karlsson, jourhavande förundersökningsledare.

Vid 07-tiden på lördagen var räddningstjänsten fortsatt kvar på platsen.

ANNONS