Tre rån inne på Liseberg

En 13-årig pojke blev under torsdagskvällen rånad på sin mobiltelefon på Liseberg. Flera gärningsmän ska ha dragit in honom i hörn och hotat honom. Ytterligare två unga killar kom fram till polisen och berättar att de också blivit rånade på samma tillvägagångssätt.

ANNONS

Larmet kom till polisen vid halv åtta på torsdagskvällen.

Strax innan det ska flera personer ha dragit in pojken i ett hörn i närheten av en attraktion och hotat honom att lämna ifrån sig sin mobiltelefon, åkpass och något smycke.

Polis kallades till platsen och sökte efter gärningsmännen.

– Tre misstänkta påträffades inne på nöjesfältet och förhördes på plats. De fick sedan lämna Liseberg, inga gripanden ska ha gjorts, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

När polisen var på Liseberg för att utreda rånet på 13-åringen kom två 16-åriga killar fram till polisen och berättade att de också blivit rånade.

ANNONS

– De ska ha blivit rånade på samma tillvägagångssätt. De ska ha blivit av med sina åkpass. Det är oklart om det är samma gärningsmän.

Brottsrubriceringen är rån.

– Jättetrist att det finns ungdomar som beter sig på det här sättet. Vi försöker göra vad vi kan för att inte sånt här ska hända. Vi har full bemanning med vakter, och polis på plats i parken. Men det är mycket folk i parken, vi har 30 000 besökare ikväll, säger Fredrik Löfgren jourhavande parkchef.

ANNONS