Tre unga döda i våldsam trafikolycka i Bollebygd

Under natten till måndag meddelade polisen att tre tonåringar dött i en trafikolycka i Bollebygd. Bilen körde av vägen och kolliderade med ett träd. Anhöriga är underrättade.
– Det är tre unga personer, troligtvis hemmahörande i Sjuhärad, som avlidit i olyckan, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

ANNONS

Det var vid 17.30-tiden på söndagen som en bil körde av vägen och kolliderade med ett träd på gamla riksväg 40. Efter krocken fattade bilen eld.

– Det var en ordentlig brand och vi hade räddningsstyrkor både från Borås och Bollebygd på plats, säger Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap i Bollebygd.

Räddningstjänsten var kvar vid olycksplatsen och bistod övrig blåljuspersonal. Vägen stängdes av helt i båda riktningarna.

Tre unga personer döda

Strax efter midnatt, under natten till måndag, meddelade polisen att tre personer, samtliga tonåringar, färdats i bilen.

– Det är tre unga personer, som avlidit i olyckan. Vi har inte kunnat identifiera personerna till fullo än, men är säkra på vilka det är, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Anhöriga till personerna har blivit underrättade.

Det är i nuläget okänt vad som orsakat olyckan, men polisen har påbörjat en förundersökning om vårdslöshet i trafik för att kunna utreda händelsen närmre.

Vid 10-tiden kan polisen berätta att det är en flicka och två pojkar som omkommit i olyckan. Polisen kunde också bekräfta att de kommer från Sjuhäradtrakten.

Under förmiddagen fortsätter polisen med den tekniska undersökningen och samlar in vittnesmål kring händelsen. Bilen som tonåringarna åkte i fördes från platsen och ska undersökas vidare.

– Det är många frågor som ska besvaras, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Med anledning av den allvarliga trafikolyckan har Svenska kyrkan öppnat församlingshemmet i Bollebygd, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS