Två gripna för mordförsök efter biljakt i Falköping

Två män har gripits efter en biljakt i Falköping. De misstänks båda för mordförsök och vårdslöshet i trafik, efter att ha försökt köra på en polisbil.
Polisen ska ha avlossat skott i samband med ingripandet. Ingen person har dock skadats i samband med händelsen, enligt polisen.

ANNONS
|

Tidigt på söndagsmorgonen utbröt en polisjakt sedan en bilist vägrat stanna för en poliskontroll.

– Föraren valde att försöka sticka ifrån patrullen och det blir ett förföljande som går mot Trollhättan, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Föraren vände därefter och började köra tillbaka mot Falköping. I samband med det rammar de polisbilen, enligt Adlersson.

– Man tar då beslut om att lägga ut en spikmatta i höjd med Finnestorp. Föraren kör över spikmattan och punkterar alla däcken men försöker ändå komma undan och kör då på polisbilen. Och i samband med det avlossar då polisen skott, säger han.

ANNONS

– Ingen har kommit till skada, varken poliser eller misstänkta.

Både föraren av bilen, en man 50-årsåldern, och passageraren, en man i 30-årsåldern, kunde sedan gripas.

– De är misstänkta för försök till mord, vårdslöshet i trafiken och flera andra trafikbrott, säger Peter Adlersson.

Satt det någon polis i polisbilen som blev påkörd?

– Det gjorde det väl, men allt detta ska utredas och alla inblandade ska naturligtvis ge sin version av det hela. Och särskilda utredningen ska även titta på det, det är ju rutin när polisen avlossar skott. Så exakt vad som har skett får vi se när utredningen har kommit längre, säger han.

Är någon av de gripna kända av polisen sedan tidigare?

– Jag har inga uppgifter om det, så det kan jag inte svara på, säger Peter Adlersson.

ANNONS