Två personer döda – vrakdelar hittades ute till havs

Vid 09.30 på onsdagsförmiddagen påträffades vrakdelar och två livlösa personer i vattnet väster om Strömstad. De två personerna som hittades i vattnet bekräftas avlidna av polisen vid 21.30-tiden, anhöriga är underrättade. Personerna var en man och kvinna hemmahörande i Sverige, men mannen var enligt polisen norsk medborgare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under onsdagsförmiddagen fann Flyg- och sjöräddningscentralen vrakdelar väster om Strömstad. Ett stort pådrag drog igång, med bland annat Sjöfartsverkets räddningshelikopter, norska räddningsbåtar och personal från Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen.

Kvinna och man avlidna

Två personer fördes till land, och vrakdelarna tydde på att det var en segelbåt.

– Personerna är förda in till land, de var inte talbara när vi förde in dem. Vi fortsätter att söka tills vi vet att det inte är några fler i vattnet, sa Lina Toresson, sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral (JRCC) då.

Enligt norsk media ska de två personerna vara kritiskt skadade och förda till sjukhus.

ANNONS

– Det ska vara oklart vad som har skett, men vi har en hypotes om att det är en fritidsbåt som har havererat, uppger Vincent Roos, räddningsledare på Hovedredningssentralen.

Vid 21.30 på onsdagskvällen bekräftade polisen att de två personerna som hittats i vattnet är avlidna och att anhöriga är underrättade.

– Det rör sig om en man och en kvinna. Båda bodde i Sverige, men mannen var norsk medborgare, säger polisens presstalesperson Tomas Fuxborg.

Polisen går i nuläget inte ut med ålder.

Brottsutredning påbörjad

Polisen har berättat att personerna hittades i området vid Nord Hällsö och Tjurholmsknappen.

Polisens arbetshypotes är att båten i fråga tagit in vatten och sjunkit nordost om Koster.

Under dagen startades en brottsutredning om vårdslöshet i sjötrafik och vrakdelar togs i beslag för undersökning. Polisen sökte efter vrakdelar i området tillsammans med Kustbevakningen och sjöräddningssällskapet (SSRS) under ett par timmar.

På onsdagskvällen säger polisen att de har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i sjötrafik och vållande till annans död.

– Rubriceringen är rutinmässig, eftersom det rör sig om ett vrak kan man tänka sig att något vårdslöst har hänt, säger Tomas Fuxborg.

Polisen samlar in vrakdelar för att skapa sig en bild över vad som har hänt. De ber också allmänheten att komma in med tips ifall de sett båten.

ANNONS
ANNONS