Två polisbilar har krockat på väg 27 i Borås.
Två polisbilar har krockat på väg 27 i Borås. Bild: Joakim Eriksson

Två polisbilar i krock – fem personer till sjukhus

På onsdagskvällen krockade två polisbilar på väg 27 i Borås. Fem personer var inblandade i olyckan och samtliga fick föras till sjukhus. Patrullerna var på väg ut till Svenljunga efter en misstänkt skottlossning.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeBorås usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var klockan 22.32 som larmet om en trafikolycka på väg 27 i höjd med Målsryd inkom till räddningstjänsten.

– Det är två personbilar som har krockat och det var fem personer iblandade i olyckan. Samtliga togs med till sjukhus för en kontroll, säger Christer Larsson, vakthavande befäl på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Vägen stängdes av efter olyckan, men nu ska det det inte vara några trafikstörningar.

Två polisbilar krockade

Under natten kunde polisen bekräfta att det var två polisbilar som var inblandade i krocken.

– Det är två polisbilar som var på väg fram till samma larm som krockat. Exakt vad som hände vet jag inte men fem kollegor ska vara avförda till sjukhus. Men ingen ska ha fått några allvarliga personskador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS

En gripen i Svenljunga

De två polisbilarna var på väg ut på ett larm i Svenljunga. Enligt inringare ska skott ha avlossats i området, och under natten har en annan polispatrull kunnat gripa en person.

– Vi har gripit en person som är misstänkt för grovt vapenbrott, säger Johan Ljung vid 02.30-tiden.

Det finns inga uppgifter om vad för typ av vapen det handlade om. Enligt polisen ska ingen person kommit till skada.

ANNONS