Unika Saaben såld

Efter en stenhård budgivning på torsdagsförmiddagen har den unika Saaben fått en ny ägare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Med bara några minuter kvar av budgivningen var det ledande budet detsamma som igår, 401 000 kronor. Det vinnande budet slutade dock betydligt högre än så. Bilen gick för hela 536 000 kronor, efter en hård budgivning mellan två intressenter som budade mot varandra i över 40 minuter.

– Det är jätteroligt att det finns ett stort intresse för den här typen av bilar, säger Mathias Björkman, marknadschef på Bilweb Auctions.

– Vi är superglada för både köparen – och säljaren. Intresset för klassiska bilar ökar hela tiden, speciellt för våra svenska klenoder.

Har rullat 2900 mil

Bilen, en Saab 900 Aero T16, som trots att den är från 1987 bara rullat 2900 mil, är utrustad med bland annat taklucka, elfönsterhissar och elspeglar. Den har en växellåda med fem växlar, originalfälgar och klädsel i plysch.

ANNONS

– Det är otroligt sällan en sådan här bil dyker upp, säger Mathias Björkman.

Det bedömda värdet från auktionssajten Bilweb Auctions var mellan 200 000 och 250 000 kronor. Totalt var tolv intressenter med i budgivningen, åtta svenskar och fyra från utlandet. Den nya köparen kommer från Sverige.

– Det är roligt att bilen köptes av en svensk köpare. Sedan kan vi ju inte svära på att bilen stannar här, men vi hoppas, säger Mathias Björkman.

Priset på 536 000 kronor innebär att bilen slår rekord på Bilweb Auctions. Den är nu den dyraste Saaben i sajtens historia, tidigare låg rekordet hos en Saab 96 Sport från 1964, den såldes för 425 000 kronor 2021.

LÄS MER:Ovanlig Saab ute till försäljning – priset uppe i dubbla värdet

ANNONS