SMHI har utfärdat en gul varning för Västra Götaland under torsdagen på grund av blåsigt väder och västliga stormbyar.
SMHI har utfärdat en gul varning för Västra Götaland under torsdagen på grund av blåsigt väder och västliga stormbyar. Bild: Olof Ohlsson

Varning för stormbyar på Västkusten

Under natten till torsdag har vinden ökat och under dagen väntas blåsigt väder med västliga stormbyar längs Västkusten. SMHI har därför utfärdat en gul varning för stora delar av Västra Götaland.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen utfärdade SMHI en gul varning för stormbyar längs med stora delar av Västkusten.

Varningen har utfärdats från södra Halland och upp till Uddevalla och kusten i Hunnebostrand.

Stormbyar på 25 meter per sekund

– Det är ett band, framförallt längs kusten, men också något in över land där det kan förekomma stormbyar på 25 meter per sekund, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

Stormbyarna väntas pågå fram till kvällen och sedan avta.

– Det ser ut att förskjutas från de norra delarna under dagen och sedan släpper det också över Hallandskusten under kvällen. Sen fortsätter det att vara blåsigt men utan risk för stormbyar, säger Lars Knutsson.

ANNONS

Samtidigt så kan det förekomma tidvis regn under dagen.

– Det kommer vara lite ostadigt väder, men temperaturmässigt ligger det på plussidan. Först under natten till fredag så ser temperaturen ut att sjunka något, säger Lars Knutsson.

Varning för byvindar vid Uddevallabron

Trafikverket har även utfärdat en varning med risk för byvindar vid Uddevallabron som gäller fram till klockan fyra på torsdagseftermiddagen.

En gul varning innebär bland annat att lösa föremål kan flyga iväg och det finns risk för begränsad framkomlighet på vägar på grund av nedfallna träd. Områden med luftburna elledningar kan också påverkas vilket kan ge störningar i el- och telefonförsörjningen, skriver SMHI.

ANNONS