VMA utfärdat efter brand i container med litiumbatterier

På onsdagsförmiddagen började det brinna i container med litiumbatterier i Sisjön, det rapporterar Göteborgs-Posten. Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades då röken uppges vara farlig.

ANNONS
|

Det var vid 11.30 som larmet om en brand i en container i Sisjön industriområde inkom. Både polis och räddningstjänst larmades till platsen. I containern fanns det litiumbatterier.

– Röken bedöms vara farlig. Man har dragit ut containern en bit och det finns ingen risk för spridning, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen, till GP.

Räddningstjänsten arbetade initialt med att säkerställa att branden inte spred sig. Allmänheten uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg. Det finns just nu ingen prognos för hur länge den här uppmaningen kommer att gälla.

ANNONS

Situationen uppges vara under kontroll men man räknar med att det kommer att brinna ett tag. Fastigheterna i närheten har utrymts och området vid containern har spärrats av.

Polisen uppger på sin webbplats att en person fått lämna platsen i ambulans då denne fått svårt att andas. Personen ska dock varit både vaken och talbar.

Räddningstjänsten har lyckats flytta containern och det ska inte längre finnas någon spridningsrisk, uppger GP. Däremot kan det ta upp till tre dagar innan batterierna helt har att slutat brinna.

När räddningstjänsten är klara med sitt arbete så kommer polisen genomföra en teknisk undersökning på platsen. Man kommer också att inleda en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 15.20 meddelar polisen att rökutvecklingen verkar ha stannat av. Containern ska ha innehållit nio ton batterier.

ANNONS