Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Vill öka intresset för natur och hållbarhet

"Upplev naturen". Så står det på första sidan av broschyren "biologisk mångfald. Det är ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Uddevalla som fortsätter satsningen för att informera invånarna om naturen i närområdet och för en mer hållbar utveckling.

Tillsammans med flera föreningar som arrangerar natur– och friluftslivsaktiviteter vill de göra en satsning för att få fler att intressera sig och lära sig om en mer hållbar utveckling.

Enligt Ulrica Wallin, verksamhetschef på studiefrämjandet är intresset stort. Ett exempel hon ger är en av årstidens stora aktiviteter – långfärdsskridskor.

– Vi samarbetar med Friluftsfrämjandet och vi ser hur mycket människor som kommer på deras träffar. Jag blev överraskad över hur stort intresset är, säger hon.

"Vi vill skapa en mötesplats"

Studiefrämjandet arrangerar också egna aktiviteter på temat. Bland annat Café Planet som under våren kommer ha workshops om stadsodlingar, sophållning och klädindustrin.

– Det handlar främst om att jobba mot en social och ekologisk hållbar utveckling men det blir också en synergieffekt där vi pratar om den ekonomiska hållbarheten, säger hon.

Andra aktiviteter som fågelskådning, pimpelfiske och naturvandringar finns också med på schemat.

Målet, från studiefrämjandets sida, är inte bara att öka folkbildningen kring hållbar utveckling utan att också skapa en social plattform för människor som delar intresse.

– Vi vill skapa en återkommande mötesplats. Att få människor att lära känna närområdet och att kunna ta sig ut i naturen med människor som är bekanta och kunnig på området. Det gör steget ut enklare, säger hon.