Hemsidan med erbjudandet ligger fortfarande uppe, trots att företaget lade in en konkursansökan i november.
Hemsidan med erbjudandet ligger fortfarande uppe, trots att företaget lade in en konkursansökan i november.

VIP-paket till Melodifestivalen polisanmält

Biljetter till Melodifestivalen och underhållning med mat och dryck på artisternas hotell i Göteborg. För det VIP-paketet betalade ett Göteborgsföretag närmare 30 000 kronor. Men erbjudandet visade sig inte stämma. - Vi har gjort en polisanmälan, säger Lena Ivarsson, som gjorde beställningen.

ANNONS
|

Biljetter till Melodifestivalen och underhållning med mat och dryck på artisternas hotell i Göteborg. För det VIP-paketet betalade ett Göteborgsföretag närmare 30000 kronor. Men erbjudandet visade sig inte stämma.

- Vi har gjort en polisanmälan, säger Lena Ivarsson, som gjorde beställningen.

Det var i oktober som Lena Ivarsson på Trailerfixarna i Göteborg fick ett mejl från företaget Sales Office i Stockholm. På deras nätsida åtog sig Sales Office paketlösningar till olika publika arrangemang, bland annat konserter, fotboll och motor.

Det Lena Ivarsson tyckte vad roligast var att bjuda sina kunder på var ett VIP-paket till Melodifestivalen i Göteborg. För 2995 kronor per person ingick VIP-entré, underhållning, mat och dryck på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg och biljetter till deltävlingen på lördag.

ANNONS

- Vi brukar bjuda våra kunder på evenemang, fast har då anlitat andra arrangörer. Sales Office sajt såg professionell ut, det fanns inget som tydde på att det skulle vara en bluff, säger Lena Ivarsson.

Hon fick prata med en försäljare och bokade ett paket till en kostnad av 29500 kronor för tio personer. Betalningen gjordes i november. I mitten på januari började hon ringa och mejla företaget för att få reda på mer om tillställningen. Men inget på företaget svarade på mejlen eller telefonsamtalen. Och så fortsatte det.

Allt efter som tiden gick började Lena Ivarsson få farhågor om att allt inte stod rätt till. Det bekräftades i tisdags när hon kontaktade Elite Park Avenue Hotel.

- De beklagade vår situation men sa samtidigt att hotellet inte var delaktig i den här typen av arrangemang.

Det bekräftar också hotelldirektören Paul Lukes:

- Vi har inga VIP-paket till Melodifestivalen. Det är bedrägeri att marknadsföra något sådant. Sedan är jättetråkigt när människor blir lurade, säger han.

Både Lena Ivarsson och Elite Park Avenue Hotel har polisanmält Sales Office för bedrägeri.

- Jag är förbannad. Våra pengar är sannolikt borta. Hoppas att inte fler blivit lurade, säger Lena Ivarsson.

ANNONS

GP:s kontroll av företaget via Business Check visar att Sales Office gjorde konkursansökan den 27 november förra året. Företagssidan finns fortfarande kvar på nätet med erbjudanden om VIP-paket till Melodifestivalens deltävlingar och final.

GP har försökt nå Sales Office via telefon och mail men utan resultat.

ANNONS