Den populära kinesiska videoappen Tiktok var en av de appar som togs bort av den indiska appen, som nu i sin tur tagits bort av Google.
Den populära kinesiska videoappen Tiktok var en av de appar som togs bort av den indiska appen, som nu i sin tur tagits bort av Google. Bild: Jens Kalaene/AP/TT

App som tar bort kinesiska appar tas bort

ANNONS

Google har tagit bort den indiska mobilappen "Remove China Apps" från sin appbutik då den bryter mot reglerna, enligt en talesperson för företaget. Den indiska appen, som laddats ner över fem miljoner gånger sedan slutet på maj, har som syfte att ta bort Tiktok och andra kinesiska appar från användarens telefon.

Appens popularitet har ökat kraftigt under de senaste veckornas infekterade gränskonflikt mellan Kina och Indien, som urartat i slagsmål och stenkastning mellan soldater. När appen tagit bort alla kinesiska appar får användaren upp ett meddelande som kan översättas: "Du är grym. Inga kinesiska appar hittade".

Många indier, och en talesperson för premiärminister Narendra Modis hindunationalistiska parti, har använt hashtaggen #BoycottChineseProducts i sociala medier för att uppmuntra till bojkott av populära kinesiska appar.

ANNONS
ANNONS