Sjöpolisen inkopplad i sökandet efter försvunna Wilma Andersson

Sjöpolisen i Göteborg har satts in i spaningarna efter försvunna Wilma Andersson. Vid 13-tiden på torsdagen började man söka i hamninloppet till Uddevalla.

ANNONS
|

Sökandet efter försvunna 17-åriga Wilma Andersson fortsatte under torsdagen i Uddevalla. Vid lunch-tid under torsdagen påbörjades en sökinsats i hamninloppet i staden.

En mindre öppen polisbåt användes vid sökandet.

– Vi jobbar förutsättningslöst och söker i hamninloppet in mot Bäveån, berättade Ulf Dahlberg från Sjöpolisen som tillsammans med kollegan Henric Andersson lade i båten vid Uddevalla Maritima center på torsdagen.

Med båten har de möjligt att söka under vattenytan men har också möjlighet att söka utmed strandkanterna.

LÄS MER:Mammans ord: "Vill bara få hem våran Willmis"

Man letade främst efter föremål eller en kropp.

– Vårt fokus är leta efter sådant som kan vara intressant i utredningen kring vad som hänt den försvunna flickan, säger Ulf Dahlberg.

ANNONS

Wilma Andersson sågs senast till under onsdagen förra veckan i Uddevalla. I söndags anmäldes hon försvunnen av anhöriga.

Samtidigt som sökandet pågår sitter en man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mord.

– Han förnekar brott och vill inte att jag uttalar mig mer om det i övrigt, har hans advokat Beatrice Rämsell sagt till GP vid ett tidigare tillfälle.

LÄS MER:Polisen lämnar Ljungskile – flyttar sökinsatsen till Uddevalla

Senast på fredag klockan 12.00 måste vice chefsåklagare Caroline Fransson fatta beslut om mannen som i nuläget misstänks för att ha mördat Wilma Andersson ska begäras häktad.

Detta har hänt:

• 17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla den 13 november. Polisen i Uddevalla fick in en anmälan om försvinnandet i söndags.

• Under måndagen uppgav polisen att det inte fanns några indikationer på att det skulle finnas något brott bakom försvinnandet.

• Hjälporganisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, organiserade under måndagskvällen en stor sökinsats där många frivilliga deltog. Natten till tisdagen hittades ett par skor och andra persedlar i ett skogsparti cirka en halvmil utanför Uddevalla.

Polis och åklagare har därefter kommit fram till att mycket talar för att Wilma Andersson utsatts för brott.

• På tisdagsförmiddagen tog polisen beslut om att behandla försvinnandet som en så kallad särskild händelse. Det innebär att de kan tillföra ytterligare personal och resurser till sökandet.

• En man, som har en relation till flickan, har gripits och anhölls under tisdagseftermiddagen misstänkt för mord. Han förnekar brott. Polisen meddelar vid halv sextiden på tisdagskvällen att mannen är anhållen skäligen misstänkt för mord.

Under kvällen berättar den anhållna mannens advokat att polisen förhört mannen.

• Sökandet efter flickan inriktas nu på trakterna runt Ljungskile.

• På onsdagen säger vice chefsåklagare Caroline Fransson att man planerar ytterligare förhör med den misstänkta mannen på torsdagen. Därefter ska det tas beslut i häktningsfrågan.

• Under onsdagseftermiddagen meddelar polisen att sökinsatsen i Ljungskile avslutas. Istället intensifieras nu sökandet i Uddevalla.

Polisen efterlyser hjälp med iakttagelser, eller annan information kring försvinnandet. Telefonnumret till polisen är 114 14.

Wilma Andersson beskrivs som cirka 168 centimeter lång, med långt mörkt hår med blonda slingor. Vid försvinnandet var hon troligen klädd i en lång svart pälskappa.

ANNONS