Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Förlust. Patrik Adamczyk ersatte avstängde Gustav Granqvist i Oddevoldsförsvar. Men det blev ändå förlust borta mot nykomlingen Halmia. (Arkivfoto)

Oddevold föll mot nykomlingen

Oddevold åkte på årets första förlust mot nykomlingen Halmia borta som vann med 2–1 (0–0).

Tränaren Jan-Erik Lien såg matchen från läktaren efter utvisningen mot Qviding senast. Oddevold coachades av Thomas Hemberg och Tony Fylksjö. Men laget hade svårt att vinna boll och låg långt i från hemmaspelarna i pressläget.
– Det var en passivitet som jag inte alls vet var den kom i från. Detta måste vi analysera. Vi blev ängsliga och det såg inte alls bra ut, säger Lien.
Halmia hade mest boll sett till hela matchen. Oddevold skapade dock ett par målchanser i den första halvleken när både Tobias Mikaelsson och Matthias Karlsson. Men målvakten klarade. I den andra halvleken tog Halmia över. Efter 47 minuter kom ledningsmålet genom Ronny Sabo. I 65:e minuten ökade hemmalaget på till 2–0 genom Calle Genborg som tog sig igenom Oddevoldförsvaret efter ett vackert anfall.
– Det är egentligen inga målchanser utan vi slarvar bort bollen så dom kan vända snabbt och göra mål, suckar Lien.
Nykomlingen Halmia är i och med segern mot Oddevold uppe i delad serieledning. Överraskande för många, även för Lien.
– Det är ett bra lag visst, men i dag tycker jag att vi gör dom bra, säger han.
Henrik Palmersjö gjorde Oddevolds enda mål i matchens 89:e minut. Närmare än så kom inte uddevallalaget.
Två juniorer fick chansen i Oddevold den här kvällen. Andreas Johansson ersatte Albin Pettersson på mitten. Pettersson hade ingen lyckad eftermiddag på mitten där han tappade mycket boll. Även Oscar Iglicar född 1997 kom in i 83:e minuten och ersatte Matthias Karlsson.
Oddevold har nu en knapp vecka på sig att ladda om inför hemmamötet med Limhamn/Bunkeflo på söndag. Laget tappar mark gentemot Husqvarna och Halmia i toppen.
– Det är bara att ta nya tag. I bland förlorar man efter mindre bra insatser och det gjorde vi i dag, säger Lien.