Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Oddevold hakar på toppen

Oddevold vann över Halmia med 3–2 (2–1) och skuggar nu Örgryte i toppen av söderettan.

– Det kändes stabilt i dag, säger Robin Ganemyr.

Tvåmålsskytten Robin Ganemyr är nöjd efter matchen. Om han nu var en- eller tvåmålsskytt. Det andra målet registrerades nämligen på Jesper Westermark som styrde in Ganemyrs frispark.

– Ja, det påstår han själv i alla fall. Jag tycker nog det såg ut som om frisparken gick rakt in, skrattar Ganemyr efter matchen.

Oddevold fick annars en kanonstart mot Halmia på Rimnersvallen. Ledningsmålet kom redan efter en minut och sekund. Tobias Mikaelsson snappade upp en boll och fick på ett lurigt skott som smet in vid Halmiamålvakten Jonas Käcks högra stolpe.

Efter det snabba ledningsmålet sjönk tempot i matchen och spelet böljade fram och tillbaka. Oddevold hade något mer boll och kom runt på kanterna, men hade svårt att få till lägen i boxen.

Därför kändes Halmias kvitteringsmål i 26:e minuten rätt ologiskt. Wilhelm Ingves var målskytt efter att gästerna ställt om snabbt och överraskat Oddevold.

– Vi är lite ouppmärksamma på deras första mål, säger Oddevolds tränare Jan-Erik Lien.

Men strax före pausvilan tog Oddevold ledningen igen. Tobias Mikaelsson blev fälld precis utanför straffområdet. Frisparken slog Robin Ganemyr mycket vackert rakt i mål.

I den andra halvleken såg det ut som om Oddevold hade läget under kontroll även om Halmia ställde om snabbt vid flera tillfällen och skapade farligheter.

– Jag tycker vi följer matchplanen riktigt bra, säger Lien.

Efter 62 minuter kom helt logiskt också 3–1-målet för Oddevold. Hampus Bohman jobbade fram en frispark långt ut till vänster. Robin Ganemyr slog den, som det såg ut, rakt i mål. Men det var Jesper Westermark som fick målet eftersom han ansågs ha styrt in den.

Oddevold såg i det läget ut som vinnare men Halmia gav inte upp och fick utdelning i 87:e minuten. Då reducerade Erik Ferman till 3–2 när han slog in en frispark direkt.

– Jag tycker vi hade läget under kontroll även om det blev lite onödigt spännande mot slutet. Vi hade bollen mest och kontrollerade spelet, men det är svårt att undvika fasta situationer som den frisparken, säger Jan-Erik Lien.

Varken han eller Robin Ganemyr tycker ändå det var någon fara för segern. Oddevold är nu tvåa i tabellen på samma poäng som Örgryte med sämre målskillnad.

– Det känns bra. Serien är lång men jag tycker vi hör hemma där uppe, säger Ganemyr.

Oddevold har ny match redan på torsdag igen - mot Lund på bortaplan.