Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Oddevolds nyförvärv vill ta revansch

Han gjorde 33 U-landskamper. Men i Kalmar FF fick Hampus Bohman aldrig chansen.

Nu siktar han på revansch i Oddevold.

På måndagen presenterade Oddevold sitt sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen.

Ännu en gång knyter klubben till sig en ung och lovande spelare.

Hampus Bohman, 20, har tränat med Oddevold under ett par veckors tid och fick också speltid i träningsmatchen mot IFK Uddevalla (1–5).

– Jag har tränat mest på egen hand sedan säsongen tog slut och formen är inte på topp, konstaterar han.

Det var hans första matchframträdande sedan i november. Då var han med och krigade för Umeå FC:s existens i superettan. Men det slutade med att laget blev degraderat till division 1.

Motsatt väg
Nu hoppas han gå motsatt väg med Oddevold:

– Det är en klubb som verkligen vill någonting. Det som lockar är att försöka gå upp i superettan. Dessutom har jag fått bra intryck av (Jan-Erik) Lien, säger Hampus Bohman som skrivit ettårskontrakt med division 1-klubben.

Han har inte lika höga tankar om den förre Oddevoldtränaren Nanne Bergstrand. Hampus Bohman blev värvad till Kalmar FF som 16-åring. Där ingick han i föreningens spetsgrupp tillsammans med flera andra talanger som sporrades av att klubben tog SM-guld samma år. 2010 skrev u-landslagsspelaren på ett tvåårskontrakt med klubben. Men trots att han ingick i A-truppen blev det inte en enda spelminut i allsvenskan. Istället lämnade han Kalmar FF och lånades ut till Umeå FC.

I somras gick han ut och kritiserade Bergstrand i lokaltidningen Barometern för att han inte gav de yngre spelarna chansen.

– Han tyckte att jag hade det fotbollsmässiga, men behövde erfarenhet. När jag väl skaffade det var han inte intresserade. Jag gillar verkligen klubben, men är besviken på Nanne, säger Bohman.

Nu kommer han i stället till Oddevold fylld av revanschlust:

– Jag ska verkligen göra allt för att kunna bidra till att Oddevold går upp i superettan.
Omskolad

Hampus Bohman kommer från en lyckad säsong i Umeå. Han spelade 29 matcher, varav 23 från start, i superettan och blev till slut också omskolad från innermittfältare till vänsterback.

– När Umeå fick kris med vänsterbackar fick jag chansen där och det var kul. Jag trivdes verkligen där, säger Hampus Bohman.

Det ger också tränaren Jan-Erik Lien mer alternativ:

– Det är backar vi har letat efter och Hampus passar perfekt in i vår profil. säger Oddevoldtränaren.

Med Hampus Bohman in i truppen tar Oddevold ytterligare ett kliv mot att spika truppen.

– Vi har till den 2 april på oss, men tittar på ett etablerat namn och rutinerat namn. Vi får se vad som är ledigt, säger Lien.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se