Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Populära badrumsrenoverare i Uddevalla: "Snabbare tillgång till hantverkarna"

När badrummet ska renoveras är det ofta många olika hantverkare som behöver anlitas. Därför har Bergmans Mur & Kakel i Uddevalla satsat stenhårt på en helhetslösning som framför allt skapar trygghet och gör att arbetet flyter på bra.

I butiken på Groröds industriområde finns färg och kakel både högt och lågt. Hit åker dagligen boende i Uddevallatrakten för att få inspiration inför stundande renoveringar.

– Vi har ju hållit på med badrumsrenoveringar i tio år och jag skulle säga att vi blivit en känd aktör i området. De flesta har koll på att vi erbjuder helhetslösningar och kan finnas till hands hela vägen från idé till färdigt badrum, säger ägaren Lars Bergman.

"Minskar risken för utdragna renoveringar"

Lars Bergman framför en av alla väggar med kakel i butiken på Stureholmsvägen.
Lars Bergman framför en av alla väggar med kakel i butiken på Stureholmsvägen.

Just detta har blivit populärt, framför allt eftersom det skapar en snabbare tillgång till hantverkarna som behövs för alla de delmoment en badrumsrenovering innebär.

– Vi har sex hantverkare i personalen men vi har också goda samarbeten med rörläggare, elektriker och målare. Vårt sätt att arbeta minskar definitivt risken för utdragna renoveringar, säger Lars.

LÄNK: Få inspiration, tips och ta del av erbjudanden här

– Skulle det dyka upp några funderingar hos kunderna under arbetets gång så kan de alltid ta kontakt direkt med oss, vi finns alltid på plats i butiken och det är en trygghet för många.

Kreativa hembesök

Lars Bergman berättar att de oftast börjar med ett hembesök. Dels handlar det om att kunderna som ska lämna ut nyckeln till sina hem känner sig trygga och får förtroende, men också om att se möjligheter.

Stora kakelplattor i marmor eller terrazzo är en av badrumstrenderna 2020.
Stora kakelplattor i marmor eller terrazzo är en av badrumstrenderna 2020.

– Vi ser hur det ser ut och lyssnar på deras behov och tankar. Med den långa erfarenhet vi har kan vi snabbt komma med kreativa idéer. Det finns många saker man kan göra för att optimera ett badrum.

Som vadå till exempel?

– Att byta plats på kommod och toalett är inte så avancerat som vissa kanske upplever det på förhand. Ibland kan det vara lösningen för att få plats med en större kommod. Det kan också handla om att flytta en vägg eller golvbrunnen.

Offert där allt ingår

När det finns en plan för vad som ska göras får kunden en offert där allt ingår och när allt är på pränt spikar man ett startdatum. Sedan väntar rivning, arbete med vvs och el, flytspackling, tätning, kakelsättning och montering av inredning. 

Utbudet är minst sagt stort hos Bergmans Mur & Kakel i Uddevalla.
Utbudet är minst sagt stort hos Bergmans Mur & Kakel i Uddevalla.

– Man ska nog räkna med att det tar tre till fyra veckor, lite beroende på hur det ser ut och hur stort badrummet är. Men vi erbjuder faktiskt hjälp med tillfälliga lösningar också, som att sätta upp en duschkabin i garaget eller källaren för att underlätta vid renoveringen.