Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kerstin Karlsson och Dick Blücher arbetar i restaurangen som satsar hårt på catering.
Kerstin Karlsson och Dick Blücher arbetar i restaurangen som satsar hårt på catering.

Säkra dina inköp hos Stora Coop i Uddevalla

Under pandemin är det viktigt för alla att kunna handla mat på ett säkert sätt. Stora Coop Torp i Uddevalla har arbetat hårt för att lösa det.
– Det går att beställa online och sedan hämta tryggt i skåp på utsidan av varuhuset. Och i butiken finns kölappssystem vid alla manuella diskar för att hjälpa folk att hålla avstånd, säger butikschefen Therese Hillemalm.

Stora Coop Torp öppnade på nytt för ett år sedan efter att helt bytt lokal.

– Varuhuset är ljust, fräscht och har en enorm delikatessdisk fylld med färskvaror av alla de slag – färdigmat, ost, delikatesser, fisk och skaldjur. Allt för att skapa en inbjudande saluhallskänsla, säger Therese Hillemalm.

Men till skillnad från de flesta saluhallar har Stora Coop tilltagna ytor mellan hyllorna och kylarna för att kunderna inte ska behöva trängas.

Det går också, som sagt, att beställa mat på distans och hämta den i skåpen utanför Stora Coop Torp.

– Kunden går in på Coop Online och väljer bara ”hämta i butik” – Stora Coop Torp – så går varorna att hämta ur skåpen när kunden själv valt. Vid beställningen väljer kunden själv det tidsfönster för hämtning som passar bäst. Den här servicen har blivit väldigt uppskattad i dessa tider.

Hämtningen fungerar så att kunden får en kod precis innan den valda tidsperioden och den används sedan för att öppna kyl- och frysskåpen med matkassarna i.

EXTERN LÄNK: Handla online på Coop här.

Coop-restaurangen erbjuder alltid frukost, lunch och middag. Och i kaféet fylls det hela tiden på med smörgåsar och fika.

– Du kan också ta dig en korv med bröd. Den möjligheten har vi självklart behållit från den tidigare butiken.

Jämfört med tidigare säljer restaurangen nu massor av färdiga matlådor för snabb uppvärmning i mikron.

Läckerheter i delikatessavdelningen.
Läckerheter i delikatessavdelningen.

– Personalen jobbar dessutom mycket mer med nyheter, som lyfts fram på vår Facebooksida. Bland annat går det att veckovis boka populära ”helgmyspåsar” från restaurangen, eller som nu i påsk ”påsktallrikar”, säger Therese Hillemalm.

Restaurangen satsar också hårt på catering, både till privatpersoner och företag.

– Det går alltid att beställa både direkt i butiken eller på telefon. Men många företag väljer att lägga sin beställning via vår cateringsida ”gastrogate” som nås via vår hemsida.

Även avdelningarna inne i butiken arbetar med Facebook och där erbjuds exempelvis skaldjurspåsar från fiskdisken och tapasbrickor från delikatessen.

Therese Hillemalm tipsar till sist om att det är bra att planera sina fysiska inköpstillfällen i de tiderna som är nu.

– Normalt sett är det lite lugnare på måndagar, onsdagar och söndagar, säger hon.