Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

– Väldigt roligt att kunna hjälpa till med detta på praktikplatsen, säger Louise Ryhr, frisörelev på Tanumsgymnasiet och en av dem som gått en intensivkurs i hårförlängning, här genom mikroringsteknik.

Så löser de löshåret

Konsten att fästa löshår på olika sätt är något som frisöreleverna på Tanumsgymnasiet nu behärskar, efter en två dagar lång intensivkurs.

– Vi har övat och övat. Det är jätteroligt och nyttigt att kunna detta. Kanske blir det lättare att få jobb nu, hoppas Natalia Gorunova från Uddevalla, frisörstudent i Tanum i vår.

Konkurrensen om jobben är stenhård. Enligt frisörläraren Camilla Söderlund utbildas det 5 000 frisörer varje år, samtidigt som behovet inskränker sig till 450.

Hon ser kursen i extension eller löshår – för förlängning, förtjockning eller andra effekter – som ett sätt att ta ansvar för gymnasiets frisörelever:

– De går en tuff framtid till mötes. Därför gör vi allt vi kan för att bredda deras kompetens.

Camilla Söderlund är glad över att skolledningen beslutat bekosta kursen, som genomförts med instruktörer från Toupema Bengal.

– Det här är något som kunderna efterfrågar och ett plus i kanten för eleverna, säger Jessica Wickelgren, utbildningsansvarig hos Malmöföretaget.

Hon och hennes medhjälpare lärde ut tre olika tekniker för att fästa löshåret: lim, vax och mikroringar.

– En fantastiskt duktig grupp, är det betyg hon ger Tanumseleverna.

– Nu kan vi hjälpa till med detta på våra praktikplatser, säger Louise Ryhr, från Mellerud och elev i tvåan.